Monday, March 28, 2011

Aku yang keliru

Keliru samada nak pakai shawl ke, tudung ikin ke, tudung bawal ke, tudung wardina ke, ke tudung maria ozawa ke kalau adela kan, masa akad nanti? yela sbb semuanya sendiri time akad, baju kasut, etc2 kecuali mekap je amek mak andem.

Tapi aku lagi prefer ngan tudung bawal sebab tudung tu jela duk pakai hari². & aku ade jumpe pengantin pakai tudung bawal, tapi die punye belit tu laen sikitla, yg bunga² blakang tu tarik ke depan.
Simple tapi coman lotey (main gugel je xtau source dr mne.huhu)

Lagi satu kalau pakai tudung ni nti mase akad & pembatalan wuduk, tok laki boleh cium dahi sampai ke dahi. Haha maksudnya kalo pakai tudung ikin kan keras, nanti tok laki dpt cium tudung je xsampi molotnye ke dahi. Haa cmno? Nanti jenuh duk tukar posisi la, sbb I nak jugak cecah dahi. Selagi xcecah pandai² ko la nk mencelah kan.. Haa kesian plak kt toklaki nanti. Hehehe

Tapi masalahnya skg, pandai ke aku nak membelit tudung bawal tu jadi cenggitu?keekkeke. Dilemma,dilemma...

Hopefully mak andem nti reti nak membelit tudung bawal tu..hehehe

5 comments:

eyanne said...

aku pakai tdg awning tu bleh je smpi ke dahi haha tya k'on cmne dia wt :P

PurPLe LaDy AiFA said...

aku pon pki awning jugak, kasyfi berjaya smpi dahi. huhu. bawal ok gk, aku pon prefer bwl sbnrnye... mne2 pon boley, tp jgn pki yg serkup buduh huduh tu. yg tu mak andam suke btol suh pki pdhl buruk gler.. x phm2

myatiqah said...

eyanne- k-on guna hikmat selit ke kri ke kanan xpndang blkg dh,tu yg smpi tu...nti aku suh lan brguru.hahah

lady aifa- serkup uduh buduh tu ape?sian serkup tu..hahaha

june said...

suruh pengantin laki pegang kat dagu, so pengantin pompuan dongak sikit. maka muncung pengantin laki boleh sampai dahi. insyaAllah. lawak nye persoalan.

myatiqah said...

erk ape ni kak jun..siap bagi tatacara lagi..ahahah tetap xnak pkai awning jgk,muke bula xseswai..huhu
gooo for bawal yehh =P