Monday, June 11, 2012

A year of married love life..

Cis. Tajuk nak sweet-sweet je. Anyway, congrats to both of us. Finally a year had passed with flying colors. Pinggan mangkuk periuk belanga pisau senduk takde lagi yang terkorban dalam melayari bahtera merdeka ni. (Tipu, dah ade 1 cawan pecah kena lempar ngn aku, tapi time laki xdela, ngamok sorang-sorang sbb laki sibuk. Saiko.hahaha.. Kalo lempar depan laki mau dgn aku plak kena lempar kuar umah..hahaha). By the way takleh nak teruja sgt, yela baru setahun. Kita tengok next years to come, harap Lobster masih bersabar ngn kerenah aku dan harap aku masih waras dgn hal-hal remeh. Kahkahkah..

Our small celebration for this very first year anniversary almost cancelled sbb Lobster kena keje Sabtu. Aku punya sumpah seranah kat bos dia jgn cakapla. Adeke patut orang nak balik celebrate ngn bini dia suruh keja. Takde perikemanusiaan langsung. Lobster pon same suruh aku pi Shah Alam je, mestila aku takmau sbb aku da beli kek bagai, tetibe nak ngangkut pegi Sh Alam plak kan. Hahaha.. Selepas berdrama air mata 3,4 episod, Lobster mintak direct ngn HOD dia. Nasib baekla HOD dia tu manusia sikit, so dia lepas Lobster bercuti. Cuti Sabtu pon kena apply. I hate keje swasta sebab inilah, sebab laen i loike je semua. Eh satu lagi tax, hat tu mmg benci level 1.

Sabtu tengahri kuar pi dating la kununnya, nak cari Taman Rama-rama kt island, but getting direction from me, what to expect. Memang jalan saja la. Tak jumpa pon mane tamannya. Nak ajak makan deryan, satgi aku teruja sorang Lobster aku ni tekak melayu tapi takleh makan sesiput dan deryan. Aneh. Rugi 2 nikmat dunia. Ingat nak cari pantai kt Balik Pulau, again based on my direction yg kununnya penah pegi Balik Pulau 5,6 tahun lepas, kami hanya jumpa deretan kedai deryan ngn hutan je. 

 terjumpa tasik on da way sesat kat balik pulau. nice jgk

 ni la taman rama2. dlm tersesat upenye beliau ade di jalan Balik Pulau tu je.. tapi xsempat masuk da nak tutup..sobs
port wajib berenti Lobster. Air pasang tinggi. tenggelam abes batu2 tempat aku brcanda ria 2 minggu lepas. Scary. Cepat je ajak Lobster balik takut tsunami datang..


Jam 6 petang kiterg dah menapak kat Feringgi. Jalan la jap bagi lenguh-lenguh sikit kaki-kaki yg ada, laki aku berenti semayang kt mesjid jamek batu feringi. Upenye kat sebelah tu la die nak bawak aku pegi makan. Nama kedai, Ferringhi Garden. Nice view, bersih, taman kiri kanan, takde nyamok, takde orang isap rokok. Kalau ragu-ragu, buleh tanya or mintak jgn buh alcohol dlm makanan. Setelah disurvey terleboh dahulu, kedai ni kinzir-free. Not buy 1 free 1 haaa.

 blakang mesjid ade mutiara kata
depan kedai 
 minah jakun masuk restoren
 ayam
 dlm roti ade nasik.
 skill amek gmbar leh campak masuk laut

 dalam kedai ade taman tapi xde nyamok. rare.

Anyway, Happy anniversary dear. May Allah bless our family and life. You are the right-best-decision I ever made. OK da rindu dan sebak. Plis forgive this long distance wifey... kofkofkof...