Wednesday, February 15, 2012

9 months of loves

Dah 9 bulan. Kalau ibu mengandung dah dapat baby sorang. Kalau lucky, dapat dua sekaligus, kalau super lucky, mane tau tiga? kah3...

Im feeling lucky at this stage aku still feeling² in love with my own hasben, yelaaa takkan nak in love ngan laki orang pulak kan. I bet sebab kami jauh. Hari-hari mahu mesej. Nak tido meset, nak bangun tido meset, nak makan meset, nak kuar umah meset, nak masuk umah pon meset, nak kentot meset, nak mandi pon meset. Kalau ada depan mata perlu ke meset² bagai camni. Nak kentot, teros lepas jela tak sempat nak warning pon.

Ok entry jiwang tak leh panjang².

Wanna wish happy 9th monthlyversary to Mr. Lobster. Haa gediks.

May proceed to next planning after bulan 4 ini, dah cukup setahun dah kan? kehkehkeh...

Friday, February 3, 2012

Umar Uwais

Satu kelahiran generasi baru boleh mendatangkan perasaan tua dalam diri. Nasib baik bila belek-belek cermin nampak budak sekolah yg sedikit gemok kiyup dan comey. Tapi itu kalau dalam cermin, realitinye? Ok realiti memang pahit utk ditelan. Salahkan realiti.

Syukur alhamdulillah anak sedara aku selamat dilahirkan secara normal even baru berusia tujuh bulan. Tapi kesian tengok dia asek demam panas. Kepala pun sangat lembek macam boleh picit-picit dalam belon ada air. Baby biasa seminggu dua dah kering tali pusat, si Umar dah nak masuk 30 hari pusat tak kering lagi. Tapi aku sebagai makcik hebat mestilah handal dalam menangani perkara macam ni. Sebelah tangan je aku dukung dia tanpa sebarang masalah. Selamber je dia boleh tidor dalam dodoian ku. Hebat bukan? Ade sentuhan motherly di situ.

Welcome to cruel world my dear boy, enjoy every moment as what your antie do.

Hello Umar Uwais

Muka abang aku mase kecik

p/s Semalam dapat berita my universitas colleague meninggal sebab jangkitan kuman pada jantung. Her name Intan Shuhadah. I harly know her but she is surely pretty, young, happy go lucky and newly weds. Mase beliau sakit, beliau tengah pregnant maybe 5 months, but her baby didnt make it to the world, but her baby pergi dulu dari dia. Left alone her husband. Al-fatihah to both ofthem. Allah will not spare us any seconds when we are finally summoned to our destiny and may them rest in peace forever. Al fatihah again.