Friday, February 3, 2012

Umar Uwais

Satu kelahiran generasi baru boleh mendatangkan perasaan tua dalam diri. Nasib baik bila belek-belek cermin nampak budak sekolah yg sedikit gemok kiyup dan comey. Tapi itu kalau dalam cermin, realitinye? Ok realiti memang pahit utk ditelan. Salahkan realiti.

Syukur alhamdulillah anak sedara aku selamat dilahirkan secara normal even baru berusia tujuh bulan. Tapi kesian tengok dia asek demam panas. Kepala pun sangat lembek macam boleh picit-picit dalam belon ada air. Baby biasa seminggu dua dah kering tali pusat, si Umar dah nak masuk 30 hari pusat tak kering lagi. Tapi aku sebagai makcik hebat mestilah handal dalam menangani perkara macam ni. Sebelah tangan je aku dukung dia tanpa sebarang masalah. Selamber je dia boleh tidor dalam dodoian ku. Hebat bukan? Ade sentuhan motherly di situ.

Welcome to cruel world my dear boy, enjoy every moment as what your antie do.

Hello Umar Uwais

Muka abang aku mase kecik

p/s Semalam dapat berita my universitas colleague meninggal sebab jangkitan kuman pada jantung. Her name Intan Shuhadah. I harly know her but she is surely pretty, young, happy go lucky and newly weds. Mase beliau sakit, beliau tengah pregnant maybe 5 months, but her baby didnt make it to the world, but her baby pergi dulu dari dia. Left alone her husband. Al-fatihah to both ofthem. Allah will not spare us any seconds when we are finally summoned to our destiny and may them rest in peace forever. Al fatihah again.

2 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

anak sedara ko x cukup bulan rpnye.. tp gemukk je aku tgk.. awat bersalin awal?

intan shuhadah tu dak unimap batch ko rpnye.. aku ada tgk org cite dlm facebook p x kenal sape.. sedih nye meninggal time pregnant.. sian laki die..

myatiqah said...

bsalin kes pi ngurut aku ase..ayak ketuban pecah..

aah sedih gile.sian kat laki die.