Thursday, April 28, 2011

Baju siap, duit pun melayang lagi.

Baju akad da siap. Aku xtau pun dah siap. Aku pi singgah kedai jahit tu tadi sbb nak tambah duit deposit. Sekali die kate bru je siap, die pulun wat 3 hari je. Wahh amoi ni, hebat. So alang-alang aku try la tros. hehehe

Guess what? Baju tu perlu di-adjust skit kat bahgian pinggang ke bawah. Uik, banyak sgt ke turun berat aku ni. Aku ase aku dah benti diet dah atas nasihat² org terdekat yg xnak aku jadi tiang letrik nanti. haha.

Tapi siyesly aku suka design baju tu. Leh wat baju raya. Hahaha jauh tu berpikiran. yela menggigil bayor mahal-mahal kalau pakai sekali je. Satgi aku raya 3,4 tahun pakai baju tu je, buliss? Tu pun kalo size badan xberubah la kan. Hahaha

Next to do, jahit beads kat baju tu. Aku try tanya amoi tu kalau die yg jahitkan die amek berapa. Die kate xberani nak amek sbb takut xsempat. Ayokkk risau. Aku mtk tolong opismate yg jaitkan, die pn xberani sgt nak janji leh siap within 2 weeks. Ayokkk

Tapi xpela, jait yg mane mampu, sikit² je, aku xnak la baju aku tu nanti berat ngan beads.. heheheh...


Tuesday, April 19, 2011

Pelukis kotak atau cikgu?

Dulu aku bercita-cita nak jadi cekgu. Siyesly minat sgt nak jadi cekgu ato dah xde idea laen nak jadi ape? Ekceli kecit² ade dua cita².. Nak jadi arkitek atau cikgu. Mulia kan cita². Mahaha..

Aku ade banyak koleksi plan umah yg aku lukis dari jaman kecit lagi. Mase aku tadika aku dah boleh lukis kotak² macam plan umah tu. Funny thing is, plan umah aku siap ade plan utk perabot. Ade sofa, katil tv peti, tempat bunga. Lengkap. Hahah

Aku jugak suka sgt baca buku Anjung Seri yg mak belikan. Pastu aku akan translatekan umah² kat dalam tu kepada floorplan.

Tapi bila masuk sekolah, cikgu tanya nak jadi ape, aku cakap arkitek. Pastu cikgu sorang je yg kagum, tapi bdak² laen buat muka blur pastu tanya ape itu arkitek. Pehh advance sgt ke perkataan arkitek tu? Kenapa mereka tidak impress ngan cita² aku. Xleh jadi ni. So aku balik tafakur dua tiga hari nak jadi ape plak.

So di situlah mood aku berubah nak jadi cikgu. Masuk tahun baru bila cikgu tanya cita², aku laju cakap, cikgu!

Pastu populariti aku merudum skit sbb cita² tidah gah. Ahh.

But now alhamdulillah cita² aku nak melukis kotak tercapai. Tak kusangka kan? Walaupun kotak² lukisan ku takleh dijadikan panduan membuat rumah manusia, tapi ianya adelah asas penting pada chip² untuk hidup. Oraitla tu. Puas hati.


Monday, April 11, 2011

5 years there and then

5 years ago, these statement had came across my mind when I was first saw him..

"sapela bini mamat ni nanti ek..."

Just that, & i never attempt to know his name after that. Don't know why it came to me, i never knew who he was that time.

5 years after that day, I had answer my own question. The who's answer is ME. Hahaha unsangkarable.

Till now I dont really know why I'm questioning myself like that when I saw him. That time I was having my lunch at cafe with lotsa my friends, as he walked across our group, wearing kain pelikat and dark or lite purple ( I can't recalled ) baju Melayu, just came back from surau for Zohor prayer i guess. But still I can remember he was a kurus guy. Hahaha

& thats it. Until a year after we worked in the same organisation and..... ok no flashback stories, Or maybe in next entries not this time... So now we are preparing for our big day. May Allah make things easier for us as I'd already answer the question. May I answered the question correctly. hahaha



Aku xde gambar yg lagi kurus. Tapi boleh tengok latest- lemak sana sini. Hahaha

Thursday, April 7, 2011

Accidentally accident

Pagi tadi kuar opis lupa nk selawat gamaknya, tu yg mata jadi xnampak kot.=(

Kat traffic lite, aku tanpa sengajanya (yela xkan sengaja plak kan) terlanggar moto. Time tu lampu ijau, aku plak duk depan sekali, so tak toleh kiri kanan la kan tengok depan je. Sekali ade motor out of nowhere duk depan belah kiri aku.

Nasib baekla aku slow time tu, kalau laju?Nauzubillah...

Motor tu tebalik la jugak sbb aku langgar tayar blakang die. Tapi jatuh slow motion la, macam nak jatuh xnak jatuh, tapi jatuh ke tanah juge akhirnya... Yang ajaibnya aku ngan selambanya kluar kete gi tolong die. Bukanke aku patut act akward takut ketaq lutut, buatnya orang tu mngamoks ke ape ke. Ntohle, otak short circuit jap.

Sib baek die xde pape, tapi seat die trcabut. Aku cuak gak, tapi pastu aku tpon Poklan, die ckap motor RXZ lame mmg leh cabut seatnye. Ok lega.

Then aku cakap la, 'awak ok ke'?Baek x ayat org besalah? 'Kalau ade ape² give me a call, awak keje mane?nama ape?' Then baru aku realized nape aku yg tanya semua ni, bukan patut die ke tanye aku? T.T

Then dia amek no tpon aku, aku amek no tpon die. Skali die keje Intel daa.. =( Mintak² xtrserempak lepas ni aku nampak die jalan hencot²,matilamak.kukuku

Then diekte, 'its ok, motor leh start, pape die akan call. bye.' Eh siap bye lagi. Then die blah. Aku pun xkan nak cegat lagi tangah² jalan tu, blahla.

nak drive balik opis tu baru pasan lutut aku ketaq sikit. Dem. Sampai opis telek kete sikit², emm adela calar sikit, lekat cat putih. Aku try tonyoh skit², mcm leh ilang je. Nice. Mtk² mamat tu xde pape internal injured ke. Huhu

Errr, kalo xcident leh mtk MC x?hehehe