Tuesday, May 31, 2011

Sebuah ucapan

Kami tidak perlukan gula, kami tidak perlukan petrol, kami tidak perlukan letrik. Kerana kami rakyat Malaysia! yehh!!

Ceh intro nak emo. Boleh abaikan.

Hati tengah berdebar.

Memikirkan persiapan kat umah, persiapan mental dan persiapan kenduri.

TQ so much kat mak ngan pak aku yg banyak tolong. TQ sgt² kat adik² ngan abg aku yg menghulur tgn tolong mak. Terharu aku weh. Dahla aku leh tengok dari jauh je. Sorri nee.. Aku balik ni aku tolong yg mane mampu. Hehehe

Tanpa mereka ni, xtaula cane aku nak handle. Nak amek wedding planner ongkos xdek. DUit kenduri pon mak support. Hahaha.

Tenkiu kat kawan² yg banyak bagi support and ideas and kritikan membina. Yg xmembina pon tenkiu jgk.Hahah. Jempotla ye ke kenduri kawen ku yg serba sederhana 11hb June ini.

Nak mintak mahap la kalo aku ade terkasar bahasa ke, terngumpat ke, tercucuk mata hangpa ke, tertampo punkoq ke, terambik cakelat ke, terlupa nak balas komen ke (bajet diva).

Im truly sori. Kalo ade hutang pape, meh PM aku, aku cube sebaik mungkin melunaskan. Kalo gagal, kire halal la ek.heheheh

Aku memang jaat orgnya, tapi hati aku baek. sbb tu poklan panggil aku atie, sbb aku punye hati yg baek. (mahahaha)

Zillions thanks to my family. Hati tgh sedih ni. OMemGee... Lagi 10 hari, xleh duk bawah tiak mak dah. huhu

(amek dr blog sape2 ni tah hahaha)


Sunday, May 29, 2011

12 days check list

Sementara tunggu run verification yg supersaiya lembab, meh tengok ape lagi yg aku xsetel hewhew

  1. Akad (kompemla belom)
  2. Baju akad (dah siap beading, tengah touch-up by Kak Ida)
  3. Awning putih (just in case xberkenan ngan awning Mak Andam)
  4. Stoking kaki (ritu salah beli, beli yg sarung sampai ke langit, pjg gileee)
  5. Edar kad (still ade +-50 keping tak dieedar.hoh sempatkah)
  6. Bunting (dah ade design belum print, mane ye murah²)
  7. Petunjuk arah dan bunga manggar (to be done kat umah)
  8. Cake hantaran ngan kawen(deposited RM100, balik ni nak jumpe cik Baker utk kompem design)
  9. Photographer (abg sendiri ko ingat free?deposited RM400)
  10. Framing gambar pre-wedd & cintan-cintun (tengokla kalo sempat, mcm xpenting pon, ngade je smo ni)
  11. Fitting baju sanding (8hb. sekali ngan bayor full ade lagi RM150)
  12. Fitting baju persalinan ngan confirm design bilik & pelamin (8hb jgk sekali bayar full ade lagi RM450 matilerr teeenokk)
  13. Isian goodies bag utk rombongan ngan kawan² aku. (kat umah nti)
  14. Pin & kerongsang (emergency case)
  15. CD lagu (dah burned tapi nak tambah sapetah ngade nak tambah ni hish)
  16. Sejadah utk Poklan xbeli lagi. hoh
  17. Inner merah ngan putih (dah beli putih ritu tapi gatai p pakai dah, so dah kembang sikit kt lengan n warna pn dah xputih mane dah hahaha)
  18. Homestay 1 (deposited RM100, balance RM 300). Homestay 2 (free of caj muhehehe)
  19. Hand bouquet utk akad
  20. Servis ketooo before balik waaaaaa dohwit lagi (cuci kete skali)
  21. Hohoi banyaknye helllpppppppppppppppppppppppppp;(

Reminder utk dibawa pulang ke kampong nanti. Yolaa aku kan si pelupa tahap gaban.

  1. Kasut
  2. Goodies bag + favor box
  3. Love felt (bkn perasaan cinta ye)
  4. Kad utk diedar d klate plak
  5. Camera hoh² blh trlupe plak yg ni
  6. Baju ehem ehem kofkofkof
  7. Coklat bar dlm peti
  8. Baju akad jgn tertinggal wehwehhh


Less than 2 weeks. Sungguh berdebar hati ini.



Friday, May 27, 2011

One happy day

One picca tells thousand stories. I have thousand piccas that telling u one story. HAPPY!!

HEHEHEHE

Mana tak happy kalau kampeni organize makan² kat hotel time² tengah tensen mcm ini kan.
At least ketensenan aku ngan kerja boleh diabaikan seketika bila dijamu ngan makan di E&O Hotel, Penang.
No worries on my diet (to mom hahaha :P) I already underweight. Ok tipu. Hahaha.
No really, but I've done some medical checkup due to my dizziness and some more. Doc kate bp aku rendah sikit, sikit, nothing much to worry pn. Sbb before ni aku xpenah pn kena blood pressure rendah. Xckup tdow ke, xckup makan ke, bp maintain je. Maybe this time campur ngan tensen sikit², makan pn xtentu hala, bp turun sikit. So doc suh aku makan je 3x sehari, in small quantity kalau still nak diet la.

AKu just berharap aku leh siapkan kerja aku just before this weekend is over. Then I will have one week of good time for the preparation utk diri sendiri. Berdoa.

"I wish u're here..."

Sushi. Banyak lagi makanan tapi xde gambar, nak makan la katekan, xnyempat nk bgambar.

Aiskrim yg mabeles

Tak sedap upenye menantang ni..yakkkss

Watak utama kenala duk tengah².

Friday, May 20, 2011

Tidak sihat tapi tak sakit. Sihat tapi rasa sakit.

Kesihatan berada di tahap yg tidak memuaskan. Tapi aku leh still bergelak ketawa lagi. haih... Baru je 3, 4 hari ni perasaan perubahan horman dalaman dan luaran yg agak mendadak. Seteress sangat ke? Aku x ase seteress, tapi bila badan ase xsehat macam ni yg buat aku over seteress nih.

Im kinda losing my appetite since last week. Tapi bukanla xleh makan langsung, just xde selera or daya nak pi cari makanan. Kalau hidang depan aku aku makan la jugak kot. Mungkin sebab last week aku kerja overtime non-stop, hari-hari balik at least kol 10,11 malam. Then minggu ni, kesihatan pun terganggu gugat jujakla. Pity me.

Secondly kitaran sahabat karib bagi sorang perempuan tulen da start gelong bulan ni. Baru je tak sampai 2 minggu lepas aku contact² ngan dia, tetibe minggu ni dia datang lagi. Haihh sebulan sekali dahla. Nyemak hokes.

Pastu aku kerap ase dizzy terutamanya kalo drive malam². Penah sampai aku benti je tepi jalan kejap sbb trlalu silau tengok lampu kete mase balik OT minggu lepas. Huh bahaya.

Banyak lagi symptom² aneh tapi cukupla tiga ni je. Nanti orang ingat aku sakit terok plak, padahal ngada je lebih. Hikhik..

Aku perlukan soul treatment bak kate Poklan, not only body treatment tu. Hehehe marah letew aku asek duk pi spa je. Nway Sabtu ni (yay esok) massage & scrub kt tempat biase, hope can release a bit steresss aku ni huhuhu

How I wish Poklan are here. Sobs.. Cane la nak PJJ nih, demam sikit dah majuk xnak pi kinik sbb xde orang teman. Pi shopping sorang² gagah plak. Ngade². Hahhaha

Monday, May 16, 2011

Perasaan itu

I wonder perasaan b2b yg punya few days ahead their wedding day.. Mesti macam² kan? Macam sambal belacan ,macam budu, cincalok, tempoyak. Semuanya bercampur², sometimes giving u bad smells, but in the end, rasa die tetap sedap kan? (kecuali cincalok, ku xpenah makan lagi hahaha)

Perasaan pertama yg aku ase, berdebar. Tapi betol ke berdebar, kalau berdebar jantung mesti degup laju. But everytime wedding thingy comes across, jantung aku stop beating, keadaan mcm pausing and everything seem slowing down. I can even see the movement made by my neighbourcube in slow motion. Ok exaggerate.

Tapi to come with word, berdebar suites me the best. Risau pun ade jugak. Risau banyak benda. Kerja, preparation. The day. Day ahead. The people. The guests. The family, family in-law. The doorgift. The fitting. The make-up. The akad. The smiles and smirking I always made haha. The everything.

Risau kalau preparation tak menjadi. Risau kalau bad things happen before or during the event, nauzubillah. Ni yg paling risau sebenarnya. Mintak dijauhkan.

Then perasaan takut dan excited plak yg menjelma. Tak mungkin tak rase excited, kompemla excited tapi in the same time, takut. Hahaha bulis?

Excited nak jadi bini orang, tapi takut. Excited nak tukar status, hidup ngan orang yg kita pilih, tapi takut ngan kehidupan selepas status bertukar. Mampu ke aku menjalankan tanggungjawab ngn baik nanti. Mampuke nak sediakan makan minum laki aku dgn sempurna. Mampu ke nak cakap baik-baik bila tgh gaduh (penting ni penting hehe). Mampu ke nak bangun subuh lebih awal dari biase dan sediakan brekpes utk laki. Takkan da kawen nak subuh gajah dinasor gergasi giant tesco lagi(atau trlepas langsung?). Pastu suh laki pandai² la cari bekpes sndiri. Ohno. Sebulan dua bolehla amal kot, lame² nanti? Ohh risau.

Mampu ke nak masak ikot selera laki? Oh noo lagi. Takat masak pedas ngn blackpeper, pastu goreng² tu pejam mata. Tapi takkan itu je nak hidang kat laki nanti. Hahaha.. Takpe, slow².. Bagi aku peluang belajar skit² ye Poklan. (tangan ke dada, mata ke atas, idung kembang kempis)

Ok, next, perasaan sedih. Yup, mmg sedih. Sedih bilamana pkir lepas ni tanggungjawab jaga aku bukan lagi atas mak ayah, tapi pada suami. Sedih bila pkir lepas ni, my fully attention will goes to husband, not my parents and adik-beradik. Sedih. Sedih bila terlintas lepas ni, takleh tidow bawah tiak mak lagi (boleh kot, pandai²la kawtim ngan laki heheheh). Yet, still sedih. Rase aku belum cukup jalankan tanggungjawab kt mak ayah aku, belum abes ku balas jasa mereka, tetibe da gatal suh orang laen plak jaga. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. Maafkan kakak mak & ayoh.

Last but not least, emmm ase sangap?Hahaha.. Dont know bout others yg mungkin claim mereka adelah sesuci malaikat (or mmg xde napsu kot...). Whatever. Yet I still rase takut dan risau. Oh sungguh bercampur-gaul kan? Seperti budu belacan dan tempoyak yg sedap itu. Kahkahkahkah.