Wednesday, June 22, 2011

Friday, June 17, 2011

Sayu

Tibe-tibe hati ase sayu. Baru 3 hari berjauhan ngan suami.
Lepas ni it would take much longer.
Ase kosong. Ase ilang separuh kekuatan. Lainnya perasaan ni.
How couples handled long distance relationship, aku baru 3 hari dah menangis menggigil-gigil.

How I could be strong when my strength aren't with me... Oh hati, be taff, be taff.
I miss my husband so much.

Review. Baju Akad

It is one of my wishlist to design my own baju kurung moden for solemnization. Nicely done still I have to admit that it is quite costly, burning a big hole in my pocket tho.

Kinda hard for me to google baby blue baju kurung moden for solemnization. So I just go thru some baju kurung moden pattern to get the rough idea.

The idea of baby lite blue and white for akad came after some reviews at b2b's blog where they preferred all-sacred-white dress, which is good. But then I just wanna add something glaring to my dress, so here it came, baby blue beading and maniks. heheheh

Thanks to the akak tailor @ Classic One, Kulim Kedah, recommended by my buddies (ex-b2b, eyanne & purple lady done their dress at same place, too(= ).

Im taken. Yayyyy

Berdebar hati

For the awning, well at first I decided to go with tudung bawal, but then it is a bit hard for me to find pearly white tudung bawal with lite blue stone and diamonds, so this white awning is bought ad hoc, just two days before my solemnization. It went perfectly with the butt-long veil. Hehehe



The beading is done by Kak Ida, lovely kan?hehe
Aku suka hujung lengan baju ni, kembang-kembang gitu. Hahaha.
Puas hati. Syukur.

Thursday, June 16, 2011

Di sebalik tabir

Dah mula bekerja hari ni, tapi mood hilang ntah ke mana. Inai di jari pun merah lagi, tapi aku dan suami dah pun berjauhan. Semalam hantar suami ke stesen bas, sebaknya la hai hati ni.

Syukur sangat-sangat majlis berjalan lancar. Tidak ku garapkan sebuah majlis gah gilang gemilang, dan aku sgt berpuas hati dgn majlisku itu. Tidak berlebihan dan kalau ada terkurang tu, tak memberi effect sangat. Kecuali tang layanan, aku agak terkilan sbb xdapat nak layan kawan² dan sedara mara sangat. Maaf ye.

Aku nak cite sikit my big NO and my MUST have during the reception yg mana aku ase alhamdulillah, aku berjaya lakukan=)

The Big NO
  1. Tiada inai penuh di jari, cukup sekadar kt ujung² tu. Even awal² aku hampir² tergooda nak pakai, tapi xpakai jgk.hehehe
  2. Tiada sanggul tinggi di kepala. Yg ni aku bertegas kat mak andam, aku xnak sanggul tinggi. Aku bukan botak, sanggul rambut sendiri sudah. Hahaha
  1. Tiada renjis merenjis. Yang ni aku xkisah sgt ade ke tak, aku just ase malu dan janggal je duk atas kusi lame2 sambil renyih sorang². hahah.. But then bapak aku pun xkasi jgk, die siap marah lagi air mawar tu tumpah dekat pelamin bau semerbak dlm umah. Hihihi

The MUST have

  1. mekap yg sederhana dan cantik. So thankful mak andam aku sgt pandai mekap. Mula² cuak gak sbb mak andam aku tu agk selekeh la skit. Hahaha orang tu baru lepas beranak kembar, dlm pantang lagi, mane aku xcuak kan. Tapi die mekap aku sgt nice. Shukooorrrr....
  2. Potong kek. Hahaha yg ni gediks je kan. Tapi shukorr last minute pnye decision, design dan last sekali aku berserah je kat baker tu utk buat macam mane based pada aku punye raw description yg tah pape.. Ended up she's done it perfectly cantik. TQ KakLInda =)
  3. Goodies bag utk kawan-kawan aku. Yang ni adik aku cakap ade kasta, sbb utk kawan aku laen sket isinya. Hahaha.. Sokay, that is bcoz i really appreciate my frens yg datang jauh² meraikan majlis tu. =)
  4. Family and frens support. The most must have that I had. Bersyukur sgt². Tanpa sokongan dan tenaga mereka, xmungkin majlis aku sesempurna ini. TQ Ya Allah. TQ pada Ahli Jong-Kako (AJK) dalam bahasa bakunya penanggah la tu =), dayang-dayang, pengapit², sedara mara, jiran² dan semua yg terlibat.

Sunday, June 12, 2011

Syukur, aku kini isteri =)


Syukur alhamdulillah dah selesai semua. Bersyukur sgt majlis berjalan lancar. Dengan sekali lafaz, aku kini dah sah menjadi isteri kepada Mohd Azlan Ahmad Shaari. macam xpecaye. Sekarang pun still ase xcaye lagi, still ase teragak2. Macam, eh betol ke ni laki aku. Hahah

Gambar laen2 nantila uplod lenkali. Tgh dalam mood nak bercinto lagi ni.Hahah..

Well actually kalo before kawen ko akan ase sangap2 sikit, but then once akad dilafazkan, saat laki ko cium dahi tu ko akan ase satu perasaan aneh yg totally bukan sangap.. Hahaha. So kalo nak tau ape prasaan tu, kawen la cepat2. hehehe

Thursday, June 2, 2011

Welcoming Rejab

Maknanya ada lagi 8 hari.

Dub.dub.

Still di awang-awangan. (salah,sebenarnya still di opis =( hahaha)

Ya Allah permudahkan segala.

Mood tengah swing. Macam² hal.

Bertabah kecheq. Jangan nak moody je. Hahaha

Orang laen pon kawen juge.

Baeklah-baeklah.

Be taff.

=)