Thursday, June 16, 2011

Di sebalik tabir

Dah mula bekerja hari ni, tapi mood hilang ntah ke mana. Inai di jari pun merah lagi, tapi aku dan suami dah pun berjauhan. Semalam hantar suami ke stesen bas, sebaknya la hai hati ni.

Syukur sangat-sangat majlis berjalan lancar. Tidak ku garapkan sebuah majlis gah gilang gemilang, dan aku sgt berpuas hati dgn majlisku itu. Tidak berlebihan dan kalau ada terkurang tu, tak memberi effect sangat. Kecuali tang layanan, aku agak terkilan sbb xdapat nak layan kawan² dan sedara mara sangat. Maaf ye.

Aku nak cite sikit my big NO and my MUST have during the reception yg mana aku ase alhamdulillah, aku berjaya lakukan=)

The Big NO
  1. Tiada inai penuh di jari, cukup sekadar kt ujung² tu. Even awal² aku hampir² tergooda nak pakai, tapi xpakai jgk.hehehe
  2. Tiada sanggul tinggi di kepala. Yg ni aku bertegas kat mak andam, aku xnak sanggul tinggi. Aku bukan botak, sanggul rambut sendiri sudah. Hahaha
  1. Tiada renjis merenjis. Yang ni aku xkisah sgt ade ke tak, aku just ase malu dan janggal je duk atas kusi lame2 sambil renyih sorang². hahah.. But then bapak aku pun xkasi jgk, die siap marah lagi air mawar tu tumpah dekat pelamin bau semerbak dlm umah. Hihihi

The MUST have

  1. mekap yg sederhana dan cantik. So thankful mak andam aku sgt pandai mekap. Mula² cuak gak sbb mak andam aku tu agk selekeh la skit. Hahaha orang tu baru lepas beranak kembar, dlm pantang lagi, mane aku xcuak kan. Tapi die mekap aku sgt nice. Shukooorrrr....
  2. Potong kek. Hahaha yg ni gediks je kan. Tapi shukorr last minute pnye decision, design dan last sekali aku berserah je kat baker tu utk buat macam mane based pada aku punye raw description yg tah pape.. Ended up she's done it perfectly cantik. TQ KakLInda =)
  3. Goodies bag utk kawan-kawan aku. Yang ni adik aku cakap ade kasta, sbb utk kawan aku laen sket isinya. Hahaha.. Sokay, that is bcoz i really appreciate my frens yg datang jauh² meraikan majlis tu. =)
  4. Family and frens support. The most must have that I had. Bersyukur sgt². Tanpa sokongan dan tenaga mereka, xmungkin majlis aku sesempurna ini. TQ Ya Allah. TQ pada Ahli Jong-Kako (AJK) dalam bahasa bakunya penanggah la tu =), dayang-dayang, pengapit², sedara mara, jiran² dan semua yg terlibat.

6 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

amboi intro bukan main.. kalah warkah jimmy shanley.. heuheue

fika79 said...

Congrate dik..ooh inilah dia poklan..hehe..btw,kasi la gambar close up skit..hehe

cik selamah kundang said...

tahniah

deeya said...

hai kecek.ni blog baru aku dan xtukar2 lg pasni.hehehe

myatiqah said...

PL- msti la, sbb tgh mood cintan2 lagi kannn..haha

fika- hehe nila poklan. ade gmbr die close up dlm previous entry ngn next entry.xensem pn, tp ckup skdar ensem & smpurna d hati sy.hehehe ceeewashhhh haha

csk-timo kasehhh

deya- oit asek tuka je ko ni yee..hihihi

deeya said...

hahahah>ape lg folo la aku ni.cian tau.xde follower.keh3...uit.jgn sedeh2 tau jaoh ngn lan.b taff k.