Wednesday, March 31, 2010

Ceritera Cerita Cinta Ciput

Minggu kedua di opis baru tidak menunjukkan sebarang peningkatan kecuali peningkatan nilai mata wang dalam akaun. Eh ape ni baru kerja seminggu da dapat gaji? WAHAHA bahik hatinye majikan ini aku goyang kaki je pun selama lima hari lepas dah dapat gaji HAHAHA hati sangat riangnya.

Minggu ni kawan paling baik yg disayangi dan dicintai (ok boleh blah kawan) nak datang melawat. Bawak komputer peribadi tilam cik selimut dan cik bantal utk aku. JENG JENG JENG memang patut disayangi dan dicintai sanggup meredah Lebuhraya yang panjang dan tol yang mahal macam HARRR tu.. Terima kaeyh ehh.. uuu tak sabar nak blind date ngan kawan tersebut.

Okeh minggu kedua ni sepatutnya, ulang suara SEPATUTNYA kami pekerja-pekerja baru ni dihidangkan dengan makanan yang sedap dan mahal training akan tetapi atas sebab² teknikal dan taktikal, kami hanya mampu mengadap pc tanpa berbuat apa-apa design pun. Ok yalah sangat tanpa berbuat apa-apa. Dah ada pc depan mata, internet lak buleh surf selaju 250km/h takkan kau nak mengadap pc tanpa berbuat apa-apa pulak kan..

Maka terhasillah karya nih yang mengambil masa dr pagi sampai petang baru leh post sebab bajek busy jugakla. Takkan bos datang ngendap kau pn nak ngadap pesbuk blog etc etc semua ni. HE HE HE Tapi agak-agak die heran tak tengok asal tiap kali die jenguk slide yang tu jugak aku bukak. Gila slow aku baca, satu slide satu hari. Mesti kena cop lembb. HAHA

Ok slide tu datangnya dari bos yang iri hati tengok aku goyang-goyang kaki dari depan ke belakang jalan-jalan makan angin dalam opis ni. Wateva~

Friday, March 26, 2010

Kerja Barukah Kerja

Hahaha apa nih gelak-gelak sebagai pembuka bicara. Dah lama tidak menulis maka terasa agak kekok untuk mengeja. Baiklah azam tahun baru ini mahu menggunakan ejaan penuh no more short form. Eh ini sudah bulan Tiga masih consider tahun baru ke?

Ok dah dapat kerja baru. Memang sangat baru- baru 5 hari. Ya hari ini baru hari ke-lima tapi sudah kembali aktif membelog. Apekah?

Bukan niat aku nak mebutakan gaji tapi memang project tak ada lagi so takkan nak buat-buat rajin plak. Lagipun bukan senang-senang boleh access design tools pastu main lukis-lukis supaya nampak busy. Tidak boleh sama sekali.

Oklah nak buat ucapan untuk diri sendiri plak.

"Semoga berjaya,titik"