Thursday, December 8, 2011

Meaningful Thursday...

I'm a sad yet happy wife. Mungkin yg dimaksudkan 'angle' itu ialah yg ku masih punya shape, belum lagi menjadi bulat, 'round'. *sedapkan hati*

Thank you, my octagon. Every angle has its own story. Mahahaha/

Wednesday, November 16, 2011

cerita raya haji

Ini cerita lama punya. Tapi sebab perasaan busy, baru sekarang keinginan nak menghapdate datang. Anyway, good news is minggu yg super busy dah berakhir. Yayyyy ombak, ombak. Takyah OT lagi, kol 5.30 dah boleh chow. Nak chow lagi awal pun bulih, pandai-pandai tanggung jela. Hahaha

Raya haji tahun ni simple je. Memang raya haji simple-simple je pon. Mane penah meriahnye. Bertukang kat dapur ngan daging ngan tulang je is nehi meriah one. Yang bagusnya is ini adelah raya haji pertama ngan Lobster. As dia mengaku tak pernah fully involved ngan aktiviti korban-mengorban ni, dia la excited lebih sorang². Aku ni tak heran dah, tiap-tiap tahun tengok. Siap pernah kena kejar ngan kerbau lagi, kerbau tu kepala dah nak putus tapi gagah lagi boleh bangun kejar kami yg menonton ni. Lari angkat kain la. Nasib baik masa tu aku kecit lagi. Spender pon londeh-londeh lagi, so tak kisah lari angkat kain pun. Hahaha

Tapi tahun ni aku anta Lobster je jadi wakil. Aku tak gi tengok pon, malas. Lobster balik seronok die cerita die tolong pegang tali lembu ngan basuh perut lembu. Good move bebeh. Dah pandai basuh perut lembu. Tapi makannya idak. Kalau tengokkan size perot dia, orang akan ingat laki aku ni pemakan apa saja. Masa aku awal-awal dulu before tak kawen lagi ngan dia pun aku ingat dia ni jenis telan semua. Tapi rupanya tidak. Lobster aku penggeli orangnya. Kerang, siput sedut, sup belut, sup kaki lembu, perut lembu, hati ayam jantung-jantung tu semua dia tak makan. Hahaha lame la you. Itu la yg sedap tahu. Rugi betol. Kehkehkeh

Malam raya tu adik aku ngan Lobster bakar kaki lembu. Aku yang tengok tu mula-mula pun rase geli nak makan. Sekali pagi esok ibunda yang hebat dan mantap buat sup kaki, haa amek kau. Poning palo den makan kaki lembu. Laki aku tengok je. Sian dia.

Eh asal raya puasa raya haji semua balik kampung aku? Hahah envy anyones? Aku kan diktator. Hahaha. Sebabnya tahun depan insyaAllah kalau takdak aral melintang kami akan beraya kat Sarawak pulak. So memang tak dapat nak raya pertama di rumah ku raya kedua di rumah mu la. Memang kena rotate setahun sekali. Sobsob. Syuhsyuh nyah kau perasaan. Belum pape dah emo. Haha. tapi excited jugak kan, raya di tempat orang (Sedapkan hati.)

Macam biase, aku nak belagak ngan gambar-gambar pulak. Layanz.


Hasil korban. 2/3 disedekahkan.

Hasil dari takde sape heran nak bergambar. gambar sorang² pun okla.

Puding roti bercaramel yg ohhhh...mak buat

Hasil kawan baek aku dari sekolah rendah. Sampai sekarang aku xcaye die dh jadi mommy. Ingat dulu kecit-kecit gatih basikal dalam hujan pegi beli samosa. Nostalgia sungguh.

Ubat julap. Makan daging banyak sangat sampai susah nak ehem,ehem.

hasil lupa taruk corn flour, cair huduh. rasa mantap.

Hasil terbakar. Rasa kurang rupa pun huduh.

Friday, November 11, 2011

Cuti-cuti Malaysia















Sekian entry si pemalas.

Monday, October 24, 2011

EMO nemo hemo-hemo

Macam biasa bila tak ade kerja or malas nak buat keje aku akan jalan-jalan baca blog dan cari pasal. Dah niat nak cari pasal memang jumpa pasal la kan. padan muka diri sendiri.

Pasalnya, terjumpala just a short sentences pasal PJJ je pun. Tapi aku kan emosi, jiwa kacau takde pasal, tetibe butthurt ngan statement itew. Ayatnye lebih kurang macam nila; PJJ is something ridiculous and BS (bullshit?? kau kata??u shit) sebab isteri patutnya di sisi suami bukannya jauh beribu batu.

Hey harusla aku butthurt sebab a week before pun ade sorang member tanya aku bila nak pindah duduk same la, kesian laki kena ulang alik every week la apela, aku yang patut pindah ke KL ikot laki not dia yg pindah kulim ikut aku la, sangap la sebab asek ulang alik tak kira penat la ape la. TQ for being so concern but no thanks.

Ok bagi aku tarik napas jap, kang aku mencarut laju-laju plak. Baeklah kepada isteri-isteri yg sooo lucky sebab balik je keje kau boleh pelok ciyum laki ko, bangun pagi-pagi kau boleh mengadap muka laki kau itew, know that bukan niat kami pun nak PJJ ni. Bukan aku masukkan pon dalam doa harian supaya aku ngan laki aku akan teros PJJ so that tiap-tiap minggu kami leh feeling berchinto sebab jarang-jarang jumpa.

Ingat aku suka ke PJJ camni. Kalau boleh, hari ni saat ni jugak aku nak pindah duk dekat-dekat ngan laki aku. And i believe pasangan PJJ marriage di luar sana pun tak de yg galak sgt suke sebab PJJ ngn pasangan masing². Rational plis. Kau kawen utk ape, utk duk jauh beribu batu & menyusahkan diri sendiri travel every weekend ke? Nope kan? So are we. Kami tidak minta dilahirkan begini. EH.

Sila bersyukur ngan life masing-masing & dont jugde our life as ridiculous watsoever kalau kau tidak berada dlm situasi macam mereka yg kau nak judge itu. Sekian. Emo tahu emo.

Emo tak emo minggu ni Mr. hubster ada kat kulim utk seminggu. Beraya sakan la aku. yay ade orang tolong kemaskan katil pagi-pagi. Hohoho

Thursday, October 13, 2011

A husband you are now, Happy Bday

Tahukah anda kalau orang tanya anda, wat is your profession dan jawapan anda yang kununnya nak berlagak itu, ''engineer''.. Yay anda dah tersalah langkah di situ lagi-lagi kalau yg tanya itu adalah makcik-makcik or pakcik-pakcik yg tak tahu sebenarnya engineer macam anda ni hanya tahu goyang kaki ngadap fesbuk jek.

Perspektif orang bila dengar kau keje engineer mesti ingat kau boleh repair microwave, boleh panjat syiling repair kipas, boleh bukak komputer repair, boleh tungtang menukarkan komputer jadi Decepticon, just like Harry waving his wand. Magic gitu.

Unfortunately, no. Sebab tu technician bengang giler ngan engineer sebab keje-keje camtu biasenye technician lagi master. Sorry me amor engineers, u no impressivo me enaf. Hakhak.

Nasib baek aku designer.

"pehhh, fesyen designer tu..." ok bukan-bukan. Sobs...

Lagi satu perspektif manusia bila dengar kau keje jurutera ini, haruslah kau kaya kau mampu kau banyak duit kau kaya lagi. *Amin, amin, doakan aku cepat kaya*

Ini lagi la, hell no. Not once aku kenal mane-mane engineer muda sebaya dgn ku yg kaya. Kaya di sini maksudnya kau takyah nak tunggu gaji baru boleh beli ape yg kau idamkan, kau takyah tunggu bonus baru pikir nak beli tv besar, kau tayah nak buat bajet bulanan, kau tayah berkira hari-hari nak makan kat tempat besar sebab napsu makan kau memang besar.Heh. Itu baru kaya. Namun sayangnya golongan engineer ni adalah golongan pertengahan. Middle-class. Cukup makan, cukup pakai, time bonus leh la bershopping sakan skit, ujung bulan tgk pcb tolak macam gaji kau 20k mulala nak mengamuk sebab gaji kau bukan 20k. Yes unties and uncles, kami tidak sekaya itew. Salahkan kerajaan yg tidak prihatin. Eh tibe-tibe.

Cukupla rejeki utk kami makan pakai bergerak, berjoli sikit-sikit. Ujung bulan kena cut-off bajet makan skit, nak pegi bercuti kena simpan dulu. Haa begitulah. tapi kami engineer-engineer bersatu bahgia ngan hidup bertitle-kan jurutera yg nampak gah di mata masyarakat ini. Hakhakhak.

Tapi aku tgh berkira-kira nak tukar profession jadi cikgu plak ni. hey aku iklas nak mendidik ok, bukan sebab tiap-tiap tahun bajet utk cikgu semakin menggiurkan. Bukan, bukan.

Eh ape kaitan ngan tajuk? Hahaha. Tajuk tu hanya utk gambar-gambar di bawah ini je, Sekian.

Husband, whoever u are, i larveeeee u very large².

Oh, engineer juga tak semestinya pandai cakap omputih ye adik-adik. Mereka itu hanya tahu copy paste barang orang, innovate, improve and celebrate je. Yang mencipta perkara baru itu we called them inventor ye. No engineer nehi no. I'm a designer. hell yeah. Hahaha

Eh gambar-gambar. Uploading..........

Nasik goreng nenas. tak sangka sedap. Sobsobs... Terharu sebab masak kol 1 pagi uols... Tunggu husbter lobster sampai dari KL kol 4 pagi. anyway, its his bufday. gigihla aku masak. hihihi
Aku suh budak kek tulis i <3 u tu atas kek, die bulih cengang ingat aku cakap i love u kat die.
Tayah pi baskin robin, umah aku pun hade. Sodap jugak.
Tetamu yg kempunan nak makan eskrim.
malam tu aku wat bubur sebab the Lobster sakit gigi. Makan ngan kari yg lebih minggu lepas punya tu. Itu kau kate kay0?haha

Tuesday, October 4, 2011

Kali Pertama Dalam Sejarah Hidup

Seumur hidup aku, aku tak penah masak kari tapi aku suka makan kari mak aku masak. Orang lain masak aku tak berape gemor sgt. Sebenarnya memang aku bukan penggemar kari, tapi kalau dah mak masak, kau nak cakap ape lagi. Kalau nak memberontak, silala makan nasik berkuahkan air mata berlaukkan taik hidung sendiri. Tapi kari mak aku masak memang mabeles, bapak aku sukala. Im not that so into kari gamaknya walaupun bapaknya berdarah-kacukan kari. Eh?

Tapi bumi itu bulat, matahari itu panas, dan hidup tak selalunya indah. Hubster Lobster adelah pemakan kari tegar eh-eh bukannya hidup tak indah kawen dengan dia. Indah ok indah. Hahaha.

So my first attempt making chicken curry membuahkan satu produk penuh kasih sayang tapi kurang kat tidak ketahuan kat mana. Bolehla, yet tak leh celen masakan mak. Opkos la, aku kena beranak 5 dulu, laki kena gomuk² dulu baru la masakan boleh celen mak-mak di dapur.

Ah masak kari pun kecoh sedunia. Diam la kau. Mari puaskan napsu degan menatap gambar pulak.
Kurang kick sebab guna susu kot instead of santan. Kununnya nak lebih berkhasiat dan kurang lemak.
Sayur harusla tema same je. Tumis

Banana & vanilla ice cream adelah sahabat karib kau tahu.

Sunday, September 25, 2011

Cerita Header

Begitu gigih skali aku mengedit header kat atas tu. Padahal time duk kat opis tu sempat lagi mengedit. Oi, bukan working hours ok, tapi time malam-malam kununnya nak berOT tapi ended menginvisible-kan instant messaging (IM) dan tutup terus work station, bukak blog. Bagus bukan. Namun haruslah ku tolak jam OT, kang tak baraqah plak hasil pendapatan, dahla nak bayar zakat pendapatan pun liat. Tak bagus, tak bagus.

Gambar pertama bajet pengantin sengeh-sengeh depan pelamin tapi pakai baju kurung tu masa raya 2011. Raya tahun nilaaa, first time beraya laki bini syok wooo.... One of my best buddies kawen ngan rakan sekolah rendah dia yuuu... Jiran sebelah rumah pulak tu. Tak gaduh nak berebut balik raya mana. Ni aku ni raya tahun ni belum habis lagi dah menitik air mata mikio tahun depan tak dapet eden nak beraya sama omak eden di kampung. Sobsob...

Gambar second ala-ala gediks manja itew baru lepas akad. Harusla menggetis habis kann, nasib baek sedar diri photographer time tu adik aku maka sopan la sikit gayanya. Kalo ikotkan hati dah ku terkam-terkam dah, dah halal beb. Ko hade??? Hahaha
Yang atas tu tulisan berwap-wap. Hah saspen tak? Berwap yuuu. Lu pikir la sendiri. Hahaha

Yang 3rd one gambar gangster posing ayu kat dalam hutan. Time ni gambar aje nampak manis, tapi sebenarnya tengah ade isu hangit tu. Nasib baek ada 2 lagi member ikut time ni, kalo tak ngan aku-aku hangit dikerjakan. Tapi sendiri punya cari pasal kenala redho je. Hahaha... **Setelah hutan tebu dan lalang-lalang tajam yg kita lalui, akhirnya kite dinobatkan jgk sebagai suami isteri. Terharu ai, walopun yu selamber je kan tak datang minggu ni sebab yu lagi sayangkan kete yu dari ai ni, nak pi servis la hape la ai tacings yu makan pun tak lalu, gi kenduri umah orang pun makan sikit je tawww sebab hati tengah jeles ngan kete yu tu. 2 mangkuk mee kari sepinggan nasik hujan panas bergelas-gelas float ngan secawan triffle tu ai kire macam makan sikit je hokehhhhh.....Tapi xpela, tanpa kete yu, mesti ai hari-hari naek bas bau tengik kat Shah Alam tu...sobsob kesat air mata.. Minggu depan kalo yu xnak bawak ai pegi makan meatball kat ikea ngan belikan set pisau yg kaler-kaler tu kat ai, ai mogok xnak turun KL** guuuguuu.. Ko percaye?

Ok next gambar feveret aku. Lukisan ni encik hubster lobster yg lukih time jaman mengorat dulu. Chumil kan beliau. Dahla sayang kete dari aku, pandai melukih plak tu, comel sungguh. Hey sukati aku la nak puji laki sendiri. Ko pegi maen jauh-jauh kalo xsuke. Hahaha

Motip lukisan laki tu tengah pegang handbag?? Tatahan yang pompuan tu tengah dukung baby, siap ade kucing seko. Nway aku harap rumah kami nanti tak adelah sebesar tapak tangan boleh muat kami dua orang je mcm dalam lukisan itu. Aminnnnn....

Last dua cinonet tu, gambar aku tengah pegang kad yg husbter lobster bagi masa tengah dating kt KLCC makan popia supersister yg super shedap lagi besar mcm betis aku. Next to it gambar tengah kuish-kuish bungeeee kununnye maluuuu tapi mahuuu mase majlis pertunangan kami.

Gigihhhh kan hakuuu????

Miss my hubster lobster. sobsob...
*mood meghajook kabhi kushi kabhi nehi hey*

Thursday, September 22, 2011

Entry sedapkan hati yg memegang (touching) sbb keghinduan

Tengok anak orang comel-comel buat hati nak belanak jugak. Tapi bila mak anak comel-comel suruh cuba try test dukung anak comel, hati kecut tangan gigil hidung berair. Kalau anak orang comel-comel menangis muka buruk-buruk kau bleh pass balik kat mak die, tapi kalau anak kau sendiri comel maknya tak comel bapak lagila, takkan kau nak pass kat jiran minta beliau pujuk rayu anak comel berkenaan supaya diam.

Tengok mak orang comel-comel bawak perut buat hati nak belanak bawak perut jugak. Tapi kalau dah laki duk berbatu-batu di barat, bininya berpasir-pasir di utara, maka dah tak comel nak bawak perut sorang-sorang dan pergi pasar beli ikan. *menanges*

Ok exaggerated.

Sebenarnya nak canang cerita kebaikan dan khasiat-khasiat apabila berhubungan secara jarak jauh dengan suami. Sebenarnya cakap kebaikan dan khasiat supaya hati tidak terguris sebab kat sebelah ada henpon dan botol air tidak berisi dan bukannya laki yg memang berisi dan gemuk.

Cerita Dongeng 1.
Kalau ade errors dalam perjalanan dan kehidupan (baca: tak puas hati, nak cari gaduh, nak bertumbuk), kau boleh waive dulu perasaan itu sebab tak nak masa terbuang dengan sia-sia. Tapi bertumbuk dengan laki kau tidak semestinya sia-sia, kalau kena gaya boleh jadi medium merapatkan silaturahim jugak jangan tak tahu.

Cerita 2.
Kalau jumpa mesti nak hargai setiap saat yang ada. Tapi jujurnya bukan setiap saat. Saat baru jumpa dan saat nak berpisah tu je baru reti masing-masing nak hargai. Saat, minute dan jam yg di tengah-tengah tidak sangat.

Cerita 3.
Mengasah bakat memasak sang isteri. Kalau duduk sorang-sorang mungkin hari ke-28 dalam bulan itu baru beliau teringat nak cari periuk letaknya kat mana. Tapi dengan adanya sang suami kat umah, terpaksalah haruslah isteri dengan riaknya nak tunjuk skill memasak.

Cerita 4.
Boleh kumpul baju selama seminggu lalu dengan muka kesian mengharapkan laki boleh membantu meringankan beban. Biasanya memang tolong la, tolong temankan. Okla tu daripada kesedihan basuh baju sorang-sorang sambil diperhatikan dengan kasihan oleh anak-anak bulu berdua ekor kat umah itu.

Cerita 5.
Membibitkan rindu dan dendam. Boleh elaborate ikut kemampuan dan daya saing masing-masing. Bye

*Tiada kesalahan tatabahasa dalam entry kali ini sebab hati tengah berkobar-kobar nak apply jadi cikgu. Penat melukis petak-petak biru merah hijau kuning. Tapi belanak itu memang bukan kesilapan tatabahasa. Kecik-kecik dulu aku memang pelat R dan cakap 'yayaaayyy mak nak belanak, mak nak belanak!' bila adik aku nak keluar.

Sekarang sudah tidak pelat lagi. GRRrrrrrRRrrrrrrrrRrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Wednesday, September 14, 2011

never wordless on wednesday

Coz picca speaks louder than words (pepatah baru), maka aku uplod gambar jela kasi banyak skit. Cite banyak-banyak pun tak guna, macamla ada orang baca.hahaha..

Mari ikut sequence yg betol. Kita mulakan dengan hari raya. First time beraya ngan seorang lelaki bernama suami. Perasaan memang rajin abis, rajin memasak, rajin mengemas, membebel pun rajin jugak. Tapi syoknye. Kalo tahu dah lame aku kawen. Hahaha gediks.

Bila raya, mestila ada open house. Ade jugak yg mengambil kesempatan cuti raya ni buat kenduri kawen. Aku pun same jgkla. Jangan tak tahu, kenduri kawen belah laki aku baru je berlangsung hari raya ke-11 yg lepas. 3 bulan weolls bergelar pengantin baru tau. Heavannnnahhh..~!! hahaha

raya ke-1

raya umah orang

raya kat kenduri orang

raya ngan pengantin

raya ngan asap

raya ketiga baru nak bergambar

baju raya paling meriah

bercanda di tepi paniai
duduk bergolek atas pasir
.............
sila sambung sendiri

Friday, August 26, 2011

Perutusan Raya

Nak buat ucapan yg dah lama aku pendam sebelum aku mintak maaf dan memaafkan nih.Hahaha

Sudah-sudahla mengaitkan aku dengan orang yg tak dek kaitan ngan aku lagi. Tolong hormat status aku sekarang, tolong hormat yg aku dah bersuami dan tolong hilitekan tatasusila dan etika bergurau dalam hal-hal tertentu dalam hati masing-masing itu.

Tak payahla nak gitau aku dengan harapan aku aku nak amek tahu ke ape ke, aku tak berminat & tak nak amek tahu pun. Tak perlu nak menhanjing aku dengan cerita orang yang tak dek sangkut paut ngan aku dah. Let them live their life, let me live mine. Its annoy me something. Jangan sampai annoy aku ditunjukkan. Kamu pasti tidak suka.

Okey, selamat hari raya. Semua pasti paham ngan mesej pendek aku ni kan? Sebelum itu, aku menyusun jari-jari dan metal-metal, memohon ampun dan maaf andai terkasar bahasa dan perbuatan yg mengguris hati secara live atau secara ulangan(hahah). Mintak mahap banyak-banyak. Segala yg baik itu datang dariNYA dan aku hanyalah insan biasa yg tak lepas dari melakukan mistakes. Kalau ada tak puas hati, meh kita open table plak. Kehkehkeh

Drive lelok. Kita jumpa lagi andai umur panjang. Selamat Hari raya everyone =)


Monday, August 15, 2011

Mitos Kahwin

Sebelum aku kahwin itu hari, aku disogok?kan, dimomok?kan, dimogok?kan dengan beberapa teori yg buatkan aku lagi la rase nak kawen cepat.

Orang kate, toeri hanya terbukti betol selepas diaplikasikan. Kalo teori x betol, dah jatuh hukum mitos dah tu.

Mitos Satu: Zerawat
Lepas kawin kununnya muka takde zerawat. Nak kate berseri², muka ai before kawen mmg dah berseri² yaww. Tapi zerawat tu, tak hilang pon. Siap naek atas hidung lagi. Auuuu. Huduhla hidungku yg tak wape nak mancung ni.

Mitos Dua: Sesungut
Mak ai kate, lepas kawen tak sakit dah time best friend datang. Wuwuu semalam sesungut ai datang, ai golek guling-guling sakit. Siap pukul² laki ai sebab xtuamkan air panas. Mogok. Ker sebab ade laki dcc sesungut tu datang overdose, ngade tau.

Mitos Tiga: Duk same-same
Wuuuwuuuu. Ini logik. Dah kawen patot leh duk same-same dah. Nape ai bleh jumpa laki ai sekali smggu je. Grrr

Mitos Ampat: Pandai masak dengan sendirinya
Gila hape dengan sendiri. Ai belek buku resepi ok. Before balik keje hari jumaat, nila keje aku, mengkaji resepi. (Ai jumpe laki ai seminggu sekali je, harusla weekend je yg masak, hari laen aku serahkan kat tukang masak peribadi di seluruh pelusuk Kulim dan Penang). Dan setelah beberapa percubaan yg gagal, barulah berjaya dan diterima akal rasa makanan itu.

Mitos Lima: Bersemangat myvi (waja)
Ini lagi mitos. Aku hari Isnin je rase mandom nak keje walopun baru lepas jumpa laki. Hari selasa, baru nak recover skit kemandoman, xmampu lagi nak buat kerje berat. Hari rabu kerja lebih produktif. Khamis je, start nak mandom balik sebab xsabar nak jumpa laki Sabtu nanti. hari Jumaat mandom to the max, rase macam mengadap PC tanpa buat ape-ape lagi lama dr bukak keje. Hari Sabtu dan Ahad memang semangat habes, tapi xkan la nak keje time ni kan. Kehkehkeh

Aku cerita sal laki aku xde orang nak kecoh pun, sebab aku bukan retis & laki aku bukan penjaga gawang yg profesional. Bola sepak ngan bola tampar pun beliau xdapat bezakan.

Sekian mitos-mitos dari aku. Mari layan fakta di bawah ni plak.



Cheese yang tidak ternampakan di ctu.

Tak nampak ghupe ayam. Yang penting sodap. harusla memuji masakan sendiri, kalau tak, sape lagi?

Resepi laki ai. Laki pandai masak walaupun goreng sayur je mmg seksi. I lap u.

Hasil terakhir ini bukan dr air tangan aku.haha

Monday, August 8, 2011

Perspektif Blogger vs Cekodok

Minggu lepas (dan minggu² sebelumnya pun sama), aku blogwalking ke serata pelusuk dunia blog, semata² nak mengisi masa yang lapang laaa sangat. Then aku jumpa banyak benda, opkos la kan. Few posts yg membuat aku tertarik, post pasal kutuk mengutuk blogger laen dengan cara halus, kasar, direct or indirect. Aku bukanla blogger pemes or blogger yg mendambakan traffik yg tinggi. Eventho traffik tu camne or cam hape pun aku tak tahu. Yang aku tahu traffic lite.

Ok takde kaitan.

So isunya bila aku baca post itu, beliau selaku blogger yg pemes mengkategorikan beberapa blogger laen kepada beberapa bahagian; blogger tak wape nak pemes tapi nak tarik traffik tinggi (tak tahula plak aku kite boleh main tarik² traffik ni. Oh daifnya), blogger yg suka kutuk mengutuk kengkawan, blogger yg masak cekodok pun nak post dalam blog, blogger yg happy baru balik hanimun dari Pulau Melaka, blogger yg gaduh dengan suami esoknya dah baek balik, blogger yg tengah hangat bercinta dan bagitau satu cakerawala dan macam² jenis blogger lagi. (Aku kategori ape ek).

Bagi aku, menulis blog ini depends pada perspektif masing-masing. We see things differently from our very own point of view.

Maybe bagi some, post pasal cekodok gorengannya utk si suami beserta ngan resepi sekali adalah sesuatu isu yg boleh diblogkan, let her be. For some others, mengatakan blogger yg post pasal cekodok gorengannya utk si suami beserta dengan resepi sekali adelah lame dan sooo tak cool, let her be. For some, yang mengatakan, biarlah orang tu nak post pasal cekodok dan biarlah orang itu nak mengutuk pun, let them be.

Benda ni akan berpusing dan tak akan pernah habis, sbb kita dilahirkan dengan kepala dan otak yg berlainan. This is normal. Aku tengah tulis entry tak pasal-pasal ni pun normal jugak (alasan baik.haha)

Kitaran ini lah yg mengharmonikan dunia blog, memeriahkan hari-hari aku dan pembaca laen, meneruskan kelangsungan hidup organisme-organisme dalam dunia blog..Dengan syarat, janganla extreme sangat. Nak post pasal boifren bagi bunga ka, boifren super romentik ka kalah Sethan ka, nak kutuk blogger yg post pasal cekodok ke ka, nak hape ka, silalah berpada² tanpa menggunakan ayat-ayat mencarut. Lagi-lagi di bulan berkat bulan rahmat ini, mari kurangkan mencarut. (baru pagi tadi aku carut kt org yg hi-beam aku walhal aku duk lane kiri, ko nak laju ko pegi lane kanan la mangkuk.Ok kurangkan, kurangkan...fuhhh)

Meh tengok plak perspektif aku.Kehkehkeh


Cendol + eskrim = pengsan


Ikan sailormoon. Esoknya Poklan rekues lagi. Simple, campak garam ngan blackpepper, masak atas pan grill or non-stick pan.

Ayam vietnam. Kurang berjaya (lupa nk blend serai.Take note, take note)