Thursday, October 13, 2011

A husband you are now, Happy Bday

Tahukah anda kalau orang tanya anda, wat is your profession dan jawapan anda yang kununnya nak berlagak itu, ''engineer''.. Yay anda dah tersalah langkah di situ lagi-lagi kalau yg tanya itu adalah makcik-makcik or pakcik-pakcik yg tak tahu sebenarnya engineer macam anda ni hanya tahu goyang kaki ngadap fesbuk jek.

Perspektif orang bila dengar kau keje engineer mesti ingat kau boleh repair microwave, boleh panjat syiling repair kipas, boleh bukak komputer repair, boleh tungtang menukarkan komputer jadi Decepticon, just like Harry waving his wand. Magic gitu.

Unfortunately, no. Sebab tu technician bengang giler ngan engineer sebab keje-keje camtu biasenye technician lagi master. Sorry me amor engineers, u no impressivo me enaf. Hakhak.

Nasib baek aku designer.

"pehhh, fesyen designer tu..." ok bukan-bukan. Sobs...

Lagi satu perspektif manusia bila dengar kau keje jurutera ini, haruslah kau kaya kau mampu kau banyak duit kau kaya lagi. *Amin, amin, doakan aku cepat kaya*

Ini lagi la, hell no. Not once aku kenal mane-mane engineer muda sebaya dgn ku yg kaya. Kaya di sini maksudnya kau takyah nak tunggu gaji baru boleh beli ape yg kau idamkan, kau takyah tunggu bonus baru pikir nak beli tv besar, kau tayah nak buat bajet bulanan, kau tayah berkira hari-hari nak makan kat tempat besar sebab napsu makan kau memang besar.Heh. Itu baru kaya. Namun sayangnya golongan engineer ni adalah golongan pertengahan. Middle-class. Cukup makan, cukup pakai, time bonus leh la bershopping sakan skit, ujung bulan tgk pcb tolak macam gaji kau 20k mulala nak mengamuk sebab gaji kau bukan 20k. Yes unties and uncles, kami tidak sekaya itew. Salahkan kerajaan yg tidak prihatin. Eh tibe-tibe.

Cukupla rejeki utk kami makan pakai bergerak, berjoli sikit-sikit. Ujung bulan kena cut-off bajet makan skit, nak pegi bercuti kena simpan dulu. Haa begitulah. tapi kami engineer-engineer bersatu bahgia ngan hidup bertitle-kan jurutera yg nampak gah di mata masyarakat ini. Hakhakhak.

Tapi aku tgh berkira-kira nak tukar profession jadi cikgu plak ni. hey aku iklas nak mendidik ok, bukan sebab tiap-tiap tahun bajet utk cikgu semakin menggiurkan. Bukan, bukan.

Eh ape kaitan ngan tajuk? Hahaha. Tajuk tu hanya utk gambar-gambar di bawah ini je, Sekian.

Husband, whoever u are, i larveeeee u very large².

Oh, engineer juga tak semestinya pandai cakap omputih ye adik-adik. Mereka itu hanya tahu copy paste barang orang, innovate, improve and celebrate je. Yang mencipta perkara baru itu we called them inventor ye. No engineer nehi no. I'm a designer. hell yeah. Hahaha

Eh gambar-gambar. Uploading..........

Nasik goreng nenas. tak sangka sedap. Sobsobs... Terharu sebab masak kol 1 pagi uols... Tunggu husbter lobster sampai dari KL kol 4 pagi. anyway, its his bufday. gigihla aku masak. hihihi
Aku suh budak kek tulis i <3 u tu atas kek, die bulih cengang ingat aku cakap i love u kat die.
Tayah pi baskin robin, umah aku pun hade. Sodap jugak.
Tetamu yg kempunan nak makan eskrim.
malam tu aku wat bubur sebab the Lobster sakit gigi. Makan ngan kari yg lebih minggu lepas punya tu. Itu kau kate kay0?haha

4 comments:

Anonymous said...

Yo la. Pakcik kayo sobab demo pernah support bisnes pakcik dulu.

Tengkiu. Arigato.

Wakakakaka...

pok lan said...

tengkiu untuk suprise hari tu..heheh..love u always...

cik selamah kundang said...

tq eskrem tu bebeh

myatiqah said...

u re welkam everibadi.hehehe