Wednesday, April 29, 2009

B.O.S.A.N

Esok paper last aku. Hip-hippp... Hurayyyyh~!! Buat ombak, buat ombak.

Tapi sekarang aku dah tak mampu nak mentelaah segala dah. Minda asyik fikir bila la akan berakhir semua nih, kadang-kadang terbayang buku ini bertukar jadi bigmac. Ohh, sedapnya mekdonal. Syuh,syuh.. Imaginasi, pergi kau!

Esok adalah hari terakhir, tapi malangnya malam ni aku boleh pulak rasa bosan gila. Rasa nak masuk poket cik doremon nak gi hari esok, tros amek paper MEMS tu.. Dah malas nak study. Dah malas nak menanti. Bajek dah cukup preparation lah ni. Mestilah tidak..

Sebenarnya ada faktor lain mengapa aku bosan.
Tapi ia agak peribadi untuk ditulis di sini. Haha. Lagipun ia bukanlah faktor penting.. Nahhh, seriously bukan.. Tidak! Tidak!

Tuesday, April 14, 2009

Kisah Kelabu yg xpatut dialami sape2.

Lagi sebulan maka tamatla gelaran seorang pelajar bg kau dan aku. InsyaAllah jgn ada ape-ape halangan.. Semua orang dalam pada sibuk ngn FYP, masing-masing duk bersedih nak berpisah ngn memember. Tapi aku rasa, akula orang yg paling xsabar nak abiskan semua ni.

Pasti ada orang ingat aku nak blah cepat sal xpuas hati sal jamban. Wakakaka.. Ok, sebenarnya aku sgt rindukan suasana idup kat matrik, kat sekolah. Aku rasa aku lagi iklas berkawan time 2. Ko buat salah, aku tegur, ko terima. Aku buat salah, ko leh sound n aku x terasa hati.

Aku pelik, mane peginye orang-orang cm ni kat universiti aku ni. Adekah semakin dewasa sesorang, semakin tinggi ego dan semakin pendek akalnya?

Seriusly, its not just about jamban ok. Mende ni berlaku sem lepas lg. Kawan-kawan Orang sekeliling aku ni bukan yg mcm korang fikirkan. Bkn cam kwn² korang yang bermulut laser. Bukan cam2 je.. Mereka adelah orang yg sanggup mengaibkan orang lain demi ape pun aku xpasti. Orang yg sanggup selak masuk kain orang. Bila aku kate mngaibkan, bkn maksud aku mencanang cerita sana-sini. Tapi mngaibkan yg sebenar-benar aib. Ya, tayahla pk yg aib kena sound dpn orng ramai ke.. Bukan2.. (Perenggan terpaksa dihapuskan atas nasihat Penasihat Kanan) HAHA.

Memang ramai yg tak setuju dgn tindakan segelintir manusia xpunya akal ni, tp mcm biase dlm ramai2 aku le yg berani sket bersuara, & akibatnya oleh kerana majoriti dalang dlm penyebaran ni adelah dak paling dekat ngn aku, maka aku la orng yg paling terasa ngn kebaghalan mereka. Aku bkn cam orang lain yg masih blh trsenyum ngn dierang sbb takut ilang kawan. Hello, dierg da buat kawan ko cm2 ko leh sengeh lg? Ok,tu bukan aku. Aku xhormat orang cm mereka ni. Biar aku ilang kawan jangan aku ilang pendirian diri.

Diam je kes SENSOR ni, mereka mula buat perangai mnyakitkan hati. balik umah kol 2,3 pagi pastu melalak2 terjerit2, gelak plak yg dibuat2 dan ditarik. Memang selalu sgt, bukan sekali dua je. Orang tgh stdy ke, tido ke, dierng peduli ape. Satu semester lps aku diamkan diri je ngn prangai dirang ni. Dlm hati tuhan je yg tahu. Aku xtau la dierang nak tunjuk ape kat aku. Nak tunjuk dierang leh hidup happy lps aniaya orang? tnjuk dierang xkisah aku nk boikot dierng? tunjuk dierang leh buat ape saje?

Ya, mereka2 ni adelah orang yg kau selalu lihat ayu dan sopan mereka. Mereka inilah. Orang yg gelaknya sgt sopan aku tgk bile dpn jantan. Tp kalo kt umah, mahu pecah umah ni, percayalah. Ini lah yg aku sabarkan dr sem lps lg. Inilah yg aku benci sgt. Sanggup kan mengaibkan orang demi alasan; kesiankan si jantan tu maka bersekongkol la mereka brsama-sama mengaibkan orang. Pastu skg makin galak buat perkara mnyakitkan hati orang.

Dah nak akhir2 sem ni, aku rase sabar aku pn dah xde agaknye.. Sbb tula aku main sound je depan muke salah sorang dr mereka. 2pun sbb jamban je. Hahaha..Pastu mencicit mnjawab,'sukati akulah,sukati akulah', dah mcm budak tadika la plak aku tgk..

Apepn aku xdoakan mereka dibalas dgn ape yg mereka da buat kt mangsa atau kat aku sndri. Sbb aku percaya Allah tu sgt adil. Aku juga percaya tuhan melihat dan menilai setiap ape yg kau lakukan. AKu doakan semoga sem aku berakhir dgn baek, perjalanan sem trakhir aku ni adelah prjalanan yg terbaek penah aku alami selama d cni. Aku juga berharap kesabaran aku msih ade utk lg sebulan aku idup dlm umah ni...

Kesian diri ku yg trpaksa mnggadai kesabarannya dlm mase 2 semester ni.. Harap2 ia blh tumbuh dan bercambah semula...huhu

Eh, before balik jum kte open table ramai-ramai kat kuala.. (eh,ade ke yg nak?kekeke)

Tag yang bertarikh March 4, 2009

Sebenarnya tag ni dah lame,tp baru skg smpai seru nak mnjawab... biasala,bajek sibuk.. terima kaseh pada en.kimie yg susah-susah nak mengetag aku..hehehe


1. What is your name : Atiqah

2. A four Letter Word : antu

3. A boy's Name : az...emm taleh sebut name penuh (malu)

4. A girl's Name : aleeya (oh,sapekah..)

5. An occupation : antuk pale kat dinding

6. A colour : aaa..aaa aaaoren

7. Something you wear : anak baju (mak baju pun pakai jugak-sila jgn berfikiran sempit)

9. A food : ayam masak pedas

10. Something found in the bathroom: air

11. A place : aweera eh eh xde kaitan.

12. A reason for being late: aaa..aaa tiada alasan munasabah.

13. Something you'd shout : aaaaaa!! %^&(&*^)*!# (siaran tergendala)

14. A movie title : A memory to Remember (cite sedih,huhu)

15. Something you drink : air

16. A musical group : a to z (wakakaka geli²)

17. An animal : anak kpd segala animal..anak kucing, anak harimau, anak katak, anak ular etc,etc..

18. A street name : alor setar

19. A type of car : alfa romeo (wow,wow!!)

20. The title of a song : A.I.A (anak ibu ayah)

aku nak tag kau yg dah siap report FYP.

Sunday, April 5, 2009

Tidak Beretika Tapi Mahu Bersosial

Apalah guna mandi sampai berjam-jam, mekap sampai 10 inci kalau tidak ada rasa jijik dgn daki² yg kekuningan atau berkeinginan utk menyental jamban barang seminit dua.

Apalah guna basuh baju sampai abes sebotol softener kalau x reti-reti nak tengok jamban tu dah menjerit-jerit mintak disental, jamban pn dah jijik ngn diri sendiri.

Kalaula jamban tu x disental oleh aku atau sang rumet, agaknya takde orang nak basuh baju dlm jamban tu kot. Mentangla jamban da shining² star, sampai 2-3 round basuh baju. Sampai x reti-reti tengok jam orang nak gi kelas. Pastu reti lak marah bila kena sound. Ewah², macam aku dah tunggu 2 jam kot.

Maka gagal lah ceramah 1 Etika Sosial semalam yg meminta supaya considering orang lain, jgn mementingkan diri dan jgn rase diri tu je yg betol.

Baek jadi macam gambar di bawah ni je... Biar kontrovesi jgn menyakitkan hati.
Mohahahaha..!!

Tiada kaitan dgn kehidupan sosial harian..


Friday, April 3, 2009

Pagi yg Gelap, kini makin malap......

Minggu yg sangat busy lah kononnya..Bukan konon pun, tapi memang amat busy mengalahkan Pak Perdana Menteri Malaysia yg baru dilantik pagi tadi. Eceh..

Hari Isnin ni orang EAC (Engineering Accreditation Council) akan dtg melawat utk membuat penilaian akhir bg 7 lagi kursus kt cni yg masih lom dpt MQA atau LAN (aku pernah bercerita sal LAN ni dlm posting awal dulu..) Malasla nak link²..

Maka kelam-kabut dan berdebar-debarla para pelajar kecuali aku dan rakan² yg dah berstatus LAN ni (riak). Mana taknya, kali ni orang dr EAC tu akan pick sendiri students utk diinterview. Wohahaha habeslah korang. Marilah sama² kita mendoakan insan yg terpilih adalah insan bersifat kamil dan berdedikasi, bkn spt korang yg masih ada mase baca entry ini dan aku yg sentiasa berlagak diva. Di saat-saat akhir draf FYP kena hantar masih mampu bermain hujan sampai pening-pening, dahla x mandi, pastu teros tuka baju dan melakukan rutin harian spt biasa kemudian boleh gigih post entry baru..

Tapi kesian la ngn budak Meki sbb mereka masih x layak utk apply pun MQA ni.. Sebabnya course Meki masih muda dan junior, belom ade yg bergraduasi lagi. Eh, asal lak aku nak menyibuk. Ok², aku sekadar mengambil berat akan rakan² seuniversiti ku.. Jangan salah anggap, tiada udang di sebalik batu.

Yang ada di sebalik batu hanyalah kepasrahanku yg trpaksa bertungkus-lumus siapkan report FYP dgn characterization pun belom buat lagi. Ditambah pula dgn mini project MEMS yg ntah pape, semuanya memerlukan kegigihan utk siap sebelum end of next week. (macamla aku sorang yg buat final project).

Ok,kawan² setahun akhir.. esok jangan lupa bangun awal gi dewan 2020 utk kursus 7 Tiang kita yg terakhir. Dah macam orientasi pulak. Cuma xde abang² & kakak² fasi yg perasan aku-sgt-senior-dan-tahu-segala²nya-maka-kagumlah-dgn-aku-yg-senior-ini-wahai-junior²-sekalian itu. Ohh, mcm mane aku leh tahu perasaan itu? Ha.Ha.