Friday, June 25, 2010

Akhirnya aku dah dewasa...

Tetibe hati terasa tua sebab dah kerja.

Ahh xdapat nak pi kelas melenggang-lenggang kangkung lagi. Berebut naek bas nak gi otomart ke, lab kat kubang gajah ke....

Hari-hari ngadap pc sampai nak terbeliak anak mata buat kerja.

Bos plak perangai semacam. Ade time datang bulan die abesla aku. Sepatah haram xbercakap, nah amek ko, miscommunication akan berlaku.

Miscommunication dlm kerja adalah disaster, nite mare. Maka akan berlakula redesign, rework, rerouting dan semua re-re tu.... Terima kaseh bos.

Tapi aku suke kerja aku ni. Never cross my mind aku akan buwat design ni.. Dulu mase belajar abes sumpah seranah dan caci-maki aku bagi kat design. HaramJ ape mende la design nih, macam main game yg complicated dan leceh dan cerewet dan menyampah.

Memandangkan ni kerja aku skg,terpaksala suka. haha. Ok bukan terpaksa, tapi memang suka. Walaupun leceh, tapi nikmat die laen macam.

Once kau run ape-ape validation, tgk result clean je, perghhhh.. Mabelesnye perasaan. Tapi biasenye dalam dunia rekacipta electronic ni perasaan mabeles tu xyahla simpan lame2, sbb nanti adelah Design Engineer xpuas hati ngan design kau, then sesedap rase kau kena tukar jugak. Heh!

Whatever lah. Aku bersyukur aku dapat kerja ni. At least dapat kerja. Tiap-tiap malam leh makan free,muahahaha

Ok, nak balik umah dah. Bye-bye kerja. Jumpa ko esok. Eh esok kan weekend. Oh demmm