Friday, June 25, 2010

Akhirnya aku dah dewasa...

Tetibe hati terasa tua sebab dah kerja.

Ahh xdapat nak pi kelas melenggang-lenggang kangkung lagi. Berebut naek bas nak gi otomart ke, lab kat kubang gajah ke....

Hari-hari ngadap pc sampai nak terbeliak anak mata buat kerja.

Bos plak perangai semacam. Ade time datang bulan die abesla aku. Sepatah haram xbercakap, nah amek ko, miscommunication akan berlaku.

Miscommunication dlm kerja adalah disaster, nite mare. Maka akan berlakula redesign, rework, rerouting dan semua re-re tu.... Terima kaseh bos.

Tapi aku suke kerja aku ni. Never cross my mind aku akan buwat design ni.. Dulu mase belajar abes sumpah seranah dan caci-maki aku bagi kat design. HaramJ ape mende la design nih, macam main game yg complicated dan leceh dan cerewet dan menyampah.

Memandangkan ni kerja aku skg,terpaksala suka. haha. Ok bukan terpaksa, tapi memang suka. Walaupun leceh, tapi nikmat die laen macam.

Once kau run ape-ape validation, tgk result clean je, perghhhh.. Mabelesnye perasaan. Tapi biasenye dalam dunia rekacipta electronic ni perasaan mabeles tu xyahla simpan lame2, sbb nanti adelah Design Engineer xpuas hati ngan design kau, then sesedap rase kau kena tukar jugak. Heh!

Whatever lah. Aku bersyukur aku dapat kerja ni. At least dapat kerja. Tiap-tiap malam leh makan free,muahahaha

Ok, nak balik umah dah. Bye-bye kerja. Jumpa ko esok. Eh esok kan weekend. Oh demmm

6 comments:

fika79 said...

wow..dah keje.gud luck ur work:)
akak dulu design engineer gak tapi mechanical..mencabar but interesting and tempting walaupun ms kat u buat design sampai nangis2 sbb tak blh imagine things..hehe

Ervina Razali said...

saye pn da besar gak!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

ada keje kosong tak?rekemen ler kat aku.

bila nak kahwin nie?hari tue tnya Alan dia suh tanya kau...keh keh

myatiqah said...

kak fika : betol2..mase blaja mmg sumpah xnak amek design lg..skali dpt keje ni plak..dah rezeki..hehhe

ina: ok kte da besar,mari kte kawen..hahaa

razi: byk,ko pass je resume ko,aku leh tlg pass mne2 dprtment..

gile ke ape suh tnye aku,nk aku minang die ke..?hahaha

asyraf hilmi said...

waaaahhh..! hebat la kechek.. pandainya buat design. dulu berebut tempat mau buat design kat lab. nama hang full ja tempah tiap2 minggu x kasi org laen buat. fuh..

p/s: org laen tu adalah aku sbb pc kena kongsi..

myatiqah said...

hah..ko jgn nak buat cite mrepek..aku book nama je,pg nye xpnah..muahaha...Ic design aku dpt bwah B kot..bwah byk dr B...hahaha