Friday, January 13, 2012

Chemical pregnancy

Ni first time aku dengar term ni. Bunyi macam pregnancy yg memerlukan chemical utk pemprosesan. Ok bukan. Malasla nk ulas, boleh baca sini dan sini ya adik-adik. Aku macam agak pelik bila period overdue sampai 10 hari, but bila gone thru some HCG, it showing negative. So tidak la nak harap ape-ape. But then on the 11th day period datang, it seems unnormal dan super sakit & crampy . Stil buat tak tahu lagi. 2 weeks later, after dah clean dari period, ada bleeding. But knowing me, aku buat rilek je, or sebenarnya takut nak gi cek. Knowing my Lobster, beliau lebih menggelabah tapi macam aku jugak, don't know where to refer.

So that is how this term came forward us. So many reason why it is happen.. Dah tak der rezeki. Aku pun tak expect ape-ape. Allah know what best for us. Better early dari aku dah start menaruh harapan. Tak sedar pun ia berlaku. Tak sempat nak notice, rupanya ia dah berlaku.

Aku tak tahu ape yang terbaek sekarang, getting pregnant or wait till Lobster pindah Kulim. I'm not sure whether I can go thru the tantrum, the muntah-muntah or the mengidam sorang-sorang. But if it is happen, somehow aku kena go thru jugak kan. What ever best for us, aku terima. So there is no more planning on it, we just follow the flow. Well, selama ni pun takde planning pon.. Lobster cakap takyah nak plan-plan, kalau ada tu rezeki. Kalau tak rezeki, kita berchinto puas-puas dulu. Kehkehkeh.

Masyarakat setempat pun dah mula bertanya bila nak renovate family jadi besar skit. Hehehe.. Insyallah, tengok baby comey-comey sape tak teringin. Just, it is not as easy as wishing for something else.

For meanwhile, bolehla aku bercinto ngan Lobster dulu, lepas ada anak nanti kena berkongsi kasih pulak. Ehek. =P