Monday, October 24, 2011

EMO nemo hemo-hemo

Macam biasa bila tak ade kerja or malas nak buat keje aku akan jalan-jalan baca blog dan cari pasal. Dah niat nak cari pasal memang jumpa pasal la kan. padan muka diri sendiri.

Pasalnya, terjumpala just a short sentences pasal PJJ je pun. Tapi aku kan emosi, jiwa kacau takde pasal, tetibe butthurt ngan statement itew. Ayatnye lebih kurang macam nila; PJJ is something ridiculous and BS (bullshit?? kau kata??u shit) sebab isteri patutnya di sisi suami bukannya jauh beribu batu.

Hey harusla aku butthurt sebab a week before pun ade sorang member tanya aku bila nak pindah duduk same la, kesian laki kena ulang alik every week la apela, aku yang patut pindah ke KL ikot laki not dia yg pindah kulim ikut aku la, sangap la sebab asek ulang alik tak kira penat la ape la. TQ for being so concern but no thanks.

Ok bagi aku tarik napas jap, kang aku mencarut laju-laju plak. Baeklah kepada isteri-isteri yg sooo lucky sebab balik je keje kau boleh pelok ciyum laki ko, bangun pagi-pagi kau boleh mengadap muka laki kau itew, know that bukan niat kami pun nak PJJ ni. Bukan aku masukkan pon dalam doa harian supaya aku ngan laki aku akan teros PJJ so that tiap-tiap minggu kami leh feeling berchinto sebab jarang-jarang jumpa.

Ingat aku suka ke PJJ camni. Kalau boleh, hari ni saat ni jugak aku nak pindah duk dekat-dekat ngan laki aku. And i believe pasangan PJJ marriage di luar sana pun tak de yg galak sgt suke sebab PJJ ngn pasangan masing². Rational plis. Kau kawen utk ape, utk duk jauh beribu batu & menyusahkan diri sendiri travel every weekend ke? Nope kan? So are we. Kami tidak minta dilahirkan begini. EH.

Sila bersyukur ngan life masing-masing & dont jugde our life as ridiculous watsoever kalau kau tidak berada dlm situasi macam mereka yg kau nak judge itu. Sekian. Emo tahu emo.

Emo tak emo minggu ni Mr. hubster ada kat kulim utk seminggu. Beraya sakan la aku. yay ade orang tolong kemaskan katil pagi-pagi. Hohoho

4 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

hoi emo lak. Hahaha. Aku cm kenal je ayat tu dr mane. Kwn aku tu Pjj gak ngan laki die la, die xley trime and brada dlm kemurungan smpai nak bhenti keje. Tp sbb die keje ptd ngan gov, sume fam menentang ar kalo die nak resign, suh die bertahan ngn pjj. tu yg die bengang ler... Hoho

myatiqah said...

hahaha ko recognized ayat itew...ohh yeke..ceh kes same upenye.okla kimsalam kt die, ckap be taff mcm aku ni ha.hahahaha

Anonymous said...

haha..aku pon cam kenal ayat tu..sbb baca fb kwn eppa tu..ko cemana leh baca tiqah?

btw, just my 2cent..aku kan penah pjj sekejap dl..then keje gov yg bosan itu menyebabkan aku stress gila ngn peknen lagi n xde kwn best cam kt kulim..so aku blame pjj..tp in ur case, aku rase insyaallah ko blh tuff..agak2 xtuff nk nangis ke apa,carilah kwn nk menenangkan fikiran..kulim kan best kwn ramai makanan pon byk..gudlak tuk ko..ade rezeki baby nnt poklan pindah ler cni..aminn.. :D

org xde account google:
-ana-

myatiqah said...

amin2..hehehe tq...
aku kan stalker terhebat, dah terbace emo plak.hahaha
aku taff luaran je, kalo lan dtg tros cairan sokmo.hahah