Tuesday, October 4, 2011

Kali Pertama Dalam Sejarah Hidup

Seumur hidup aku, aku tak penah masak kari tapi aku suka makan kari mak aku masak. Orang lain masak aku tak berape gemor sgt. Sebenarnya memang aku bukan penggemar kari, tapi kalau dah mak masak, kau nak cakap ape lagi. Kalau nak memberontak, silala makan nasik berkuahkan air mata berlaukkan taik hidung sendiri. Tapi kari mak aku masak memang mabeles, bapak aku sukala. Im not that so into kari gamaknya walaupun bapaknya berdarah-kacukan kari. Eh?

Tapi bumi itu bulat, matahari itu panas, dan hidup tak selalunya indah. Hubster Lobster adelah pemakan kari tegar eh-eh bukannya hidup tak indah kawen dengan dia. Indah ok indah. Hahaha.

So my first attempt making chicken curry membuahkan satu produk penuh kasih sayang tapi kurang kat tidak ketahuan kat mana. Bolehla, yet tak leh celen masakan mak. Opkos la, aku kena beranak 5 dulu, laki kena gomuk² dulu baru la masakan boleh celen mak-mak di dapur.

Ah masak kari pun kecoh sedunia. Diam la kau. Mari puaskan napsu degan menatap gambar pulak.
Kurang kick sebab guna susu kot instead of santan. Kununnya nak lebih berkhasiat dan kurang lemak.
Sayur harusla tema same je. Tumis

Banana & vanilla ice cream adelah sahabat karib kau tahu.

2 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

cess.. siap ade pencuci mulut! asben kan ade kat sebelah, boley guna dia as pencuci mulut je. wahahaha

myatiqah said...

die main course utk pencuci mulut pun..eskrim ni guna sbg medium je.ahahaha