Monday, August 15, 2011

Mitos Kahwin

Sebelum aku kahwin itu hari, aku disogok?kan, dimomok?kan, dimogok?kan dengan beberapa teori yg buatkan aku lagi la rase nak kawen cepat.

Orang kate, toeri hanya terbukti betol selepas diaplikasikan. Kalo teori x betol, dah jatuh hukum mitos dah tu.

Mitos Satu: Zerawat
Lepas kawin kununnya muka takde zerawat. Nak kate berseri², muka ai before kawen mmg dah berseri² yaww. Tapi zerawat tu, tak hilang pon. Siap naek atas hidung lagi. Auuuu. Huduhla hidungku yg tak wape nak mancung ni.

Mitos Dua: Sesungut
Mak ai kate, lepas kawen tak sakit dah time best friend datang. Wuwuu semalam sesungut ai datang, ai golek guling-guling sakit. Siap pukul² laki ai sebab xtuamkan air panas. Mogok. Ker sebab ade laki dcc sesungut tu datang overdose, ngade tau.

Mitos Tiga: Duk same-same
Wuuuwuuuu. Ini logik. Dah kawen patot leh duk same-same dah. Nape ai bleh jumpa laki ai sekali smggu je. Grrr

Mitos Ampat: Pandai masak dengan sendirinya
Gila hape dengan sendiri. Ai belek buku resepi ok. Before balik keje hari jumaat, nila keje aku, mengkaji resepi. (Ai jumpe laki ai seminggu sekali je, harusla weekend je yg masak, hari laen aku serahkan kat tukang masak peribadi di seluruh pelusuk Kulim dan Penang). Dan setelah beberapa percubaan yg gagal, barulah berjaya dan diterima akal rasa makanan itu.

Mitos Lima: Bersemangat myvi (waja)
Ini lagi mitos. Aku hari Isnin je rase mandom nak keje walopun baru lepas jumpa laki. Hari selasa, baru nak recover skit kemandoman, xmampu lagi nak buat kerje berat. Hari rabu kerja lebih produktif. Khamis je, start nak mandom balik sebab xsabar nak jumpa laki Sabtu nanti. hari Jumaat mandom to the max, rase macam mengadap PC tanpa buat ape-ape lagi lama dr bukak keje. Hari Sabtu dan Ahad memang semangat habes, tapi xkan la nak keje time ni kan. Kehkehkeh

Aku cerita sal laki aku xde orang nak kecoh pun, sebab aku bukan retis & laki aku bukan penjaga gawang yg profesional. Bola sepak ngan bola tampar pun beliau xdapat bezakan.

Sekian mitos-mitos dari aku. Mari layan fakta di bawah ni plak.



Cheese yang tidak ternampakan di ctu.

Tak nampak ghupe ayam. Yang penting sodap. harusla memuji masakan sendiri, kalau tak, sape lagi?

Resepi laki ai. Laki pandai masak walaupun goreng sayur je mmg seksi. I lap u.

Hasil terakhir ini bukan dr air tangan aku.haha

3 comments:

poklan said...

ohhoii..hehe..lepas ni nak masak ape lg..masak ialah try & error..haha

~~PurPle LiLyth~~ said...

pn atiqah.....boleh nk bg link tuk vendor cokelat mase your wedding aritu??i dah terhilangkan wrapper die yg ade link tu...huhu~- leen-

myatiqah said...

leen~ leen, ore beli kat kulim cokelat tu..xtahu die leh postage luar kwasan ke dop...
ni no. tpon that akak -zura :019-4587887

http://emdys-venture.blogspot.com/

kat klate ade jgk; tapi xingat link dio..huhu