Thursday, April 7, 2011

Accidentally accident

Pagi tadi kuar opis lupa nk selawat gamaknya, tu yg mata jadi xnampak kot.=(

Kat traffic lite, aku tanpa sengajanya (yela xkan sengaja plak kan) terlanggar moto. Time tu lampu ijau, aku plak duk depan sekali, so tak toleh kiri kanan la kan tengok depan je. Sekali ade motor out of nowhere duk depan belah kiri aku.

Nasib baekla aku slow time tu, kalau laju?Nauzubillah...

Motor tu tebalik la jugak sbb aku langgar tayar blakang die. Tapi jatuh slow motion la, macam nak jatuh xnak jatuh, tapi jatuh ke tanah juge akhirnya... Yang ajaibnya aku ngan selambanya kluar kete gi tolong die. Bukanke aku patut act akward takut ketaq lutut, buatnya orang tu mngamoks ke ape ke. Ntohle, otak short circuit jap.

Sib baek die xde pape, tapi seat die trcabut. Aku cuak gak, tapi pastu aku tpon Poklan, die ckap motor RXZ lame mmg leh cabut seatnye. Ok lega.

Then aku cakap la, 'awak ok ke'?Baek x ayat org besalah? 'Kalau ade ape² give me a call, awak keje mane?nama ape?' Then baru aku realized nape aku yg tanya semua ni, bukan patut die ke tanye aku? T.T

Then dia amek no tpon aku, aku amek no tpon die. Skali die keje Intel daa.. =( Mintak² xtrserempak lepas ni aku nampak die jalan hencot²,matilamak.kukuku

Then diekte, 'its ok, motor leh start, pape die akan call. bye.' Eh siap bye lagi. Then die blah. Aku pun xkan nak cegat lagi tangah² jalan tu, blahla.

nak drive balik opis tu baru pasan lutut aku ketaq sikit. Dem. Sampai opis telek kete sikit², emm adela calar sikit, lekat cat putih. Aku try tonyoh skit², mcm leh ilang je. Nice. Mtk² mamat tu xde pape internal injured ke. Huhu

Errr, kalo xcident leh mtk MC x?hehehe

6 comments:

cik selamah kundang said...

nk kena penampao?

PurPLe LaDy AiFA said...

hhaha. boley2. kata trauma..

animob said...

huhu..nasib xpape..tkt la eksiden2 ni

myatiqah said...

csk: xnak. nak MC

mommy aifa: trauma ke?baekla..hehehe

animob: tula, ketaq lutut jgkla. rini da bwk kete brhemah2 da..trauma tgk moto.

deeya said...

aku slalu berangan tlanggar moto.then jatoh cinta ngn mamat moto yg aku lngga tu.HAHA.cite novel -.-

myatiqah said...

aku pn dgn harapan mamat aku lggr tu ensem la..tp malangnya.............ok bye.hahaha