Tuesday, March 8, 2011

Terima Kasih Cinta

Lelaki dan wanita adalah dua makhluk ciptaan tuhan yg berbeza.

Wanita adalah complex creatures kepada seorang lelaki. Lelaki adalah way-too-simple-sampaikan-benda-besar-seriyes-pun-nak-dikecilkan. hahah gila bias, asal xnak tulis je wanita tu way-too-complicated-sampaikan-benda-kecil-pun-nak-dibesarkan. We see each other the other way round. Sebab itulah lelaki dan wanita ditakdirkan hidup bersama melainkan kau gay kau ok.

Maka wujudlah konsep give and take.

Untuk menyeimbangkan kehidupan antara dua makhluk complicated ini.

Tapi itu semua atas kertas kerja je. The reality is, sapa yg lebih banyak mengalah lah yg akan banyak mengalah nanti. Eh ayat ape ini. Ini bukan aku kata, tapi member aku yg kata. She's married tho. She's a women, mestilah dia bias jgk. Ku peduli hape. Hahaha

Ok abes mukkadimah. Lets gone to the story.

Aku dah beli kasut ngan bunga telur! Good achievement. With poor budget =()= Seharian kat Jalan TAR dari pagi aku just beli kain lace tapi xbeli kain chiffonnya. Camno tuh. Sbb lace aje dah harga membunuh, nak beli chiffon dah ase bersalah pada duit. Huhu

Lepas tu hujan gila lebat. Mula-mula gagah lagi berteduh kt kedai, tapi lama hokey hujan tu. Disebabkan dah kol5.30 dan dua² eko tidak menunaikan tanggungjawab sgb org Islam lagi, terpaksala beli payung utk balik. yet still lencun jgk. Trpaksala balik umah dan dah xlarat nak kluar lagi. Kepala ase berat gile mcm nak demam. Tapi sempat jugak Poklan bawak gi dinner tepi laut then maen bunga api. Waha soronot.

Esoknya pegi Mid carik kasut. Semalam punya ronda seluruh alam xjumpa², but this time aku berjaya buat lagi. 1st kedai dah berkenan ngan kasut sindelela, kate Poklan. Tapi sbb takut kecewa, rondala satu Mid tu, kot² la ade yg bekenan lagi ke. Tapi dlm pale otak aku mmg xnak pndang dah kasut² laen. So lepas sejam konon²nya nak carik kasut laen jgk, patah balik gi kedai tadi sambar je. hehehe puas hatiku.

Then rushing gi Nilai3 plak cari bunga telor. Ingat nak beli goodies bag utk rombongan Lan skali, but non-ada yg berkenan. Sambar bunga teloq jela. Cish mahal jugak xde maknanya murah. Pastu terpaksa amek 2 jenis yg berbeza sbb aku berkenan ngan yg A, Poklan berkenan yg B, nak puas hati punya pasal ha hamek ko. Beli je dua-dua.

Minggu ni setel la 2,3 perkara..

Sekian.

6 comments:

cik selamah kundang said...

apa kaitan dgn tima kasih cinta.gile crap ko.aku tak phm mende.anyway.aku tgh bosan.ko tahu?

myatiqah said...

xtau nk ltak topic ape...sukati aku entry aku-ayat biase blogger-
wakakakka

PurPLe LaDy AiFA said...

gila cerewet hang ni tiqah. ade ciri2 bridezilla neh...

june said...

tiap2 minggu gi kl, nilai 3.. isk isk. susah gak nak kawen ni ek

myatiqah said...

mne ade cewet,yg cewet suh aku pusing tgk kasut laen tu adelah lan,bkn aku yg nak..heheheh

bru skali p nilai3 k.june...aik,k.june mcm xpnh kawen plak....=P

cik selamah kundang said...

blah xcerewet.hahaha.carila kasut kt kulim.menawan