Saturday, January 31, 2009

WTF?? what the 'farter'??

Perjalanan pulang ke kota bharu dari perlis biasanya akan mengambil masa lebih kurang 7 jam.. mungkin mncapai 8 jam kerana aku balik siang hari...sepatutnya perjalanan pulang ke kampung halaman adalah yang paling menggembirakan aku dan penumpang² lain yg turut bercuti semester utk seminggu...

ditemani bukit-bukau yg indah di kiri kanan jalan, pokok-pokok yg menghijau, seperti aku dapat mendengar kicau burung yg turut menyanyi gembira..pastinya aku akan dapat menikmati perjalanan pulangku..alangkah indahnyaa,ohhh.......

namun sangkaan aku meleset..belum pun sampai perak, belum pun sempat aku menikmati keindahan alam, belum pn sempat burung berkicau riang,..ketika bas itu berhenti di hentiannya yg ke-3 (sg.petani), di hentian tersebut, naiklah seorang mamat yg bergaya persis seorang pelakon dgn raut wajah yg ala² guava (muke jambu), duduk d sebelah aku.(aku duduk di belakangggg skali.)...tetiba aku terhidu satu aroma yg agak pelik..

apakah ia??aku tertanya² dlm hati smbil menahan nafas dan mengerutkn dahi...

oleh kerana aku tanya lam hati,maka hati aku je yg mampu menjawab.....

mngkin bau getah...takpun bau asap bas....bau itu agak sukar utk dikenalpasti kerana aku mengalami masalah pernafasan tersumbat (selsema) & aku tidak pula cuba utk mnghayati bau itu...maka bau itu berlalu pergi bersama angin bayu.....


oleh kerana aku lebih mngagumi muka the rock brbanding zac efron,maka mamat di sebelah tidak mnjadi halangan kpd concentration aku utk tidur dan bermimpi indah....

bas pun mula meninggalkn hentian sg.petani...dan aku mula bermimpi indah.....................(scene mimpi trpaksa dipotong)

suddenly, mimpi aku diganggu oleh sesuatu..sesuatu yg bercampur dgn atmosfera di dalam bas...mimpi indah aku trgendala,lalu aku pn membuka mata....

tekak ku terasa pedih,payah utk menelan apa yg aku hirup...hidung aku terasa penuh..aku cuba mnghirup udara segar,tetapi seperti udara segar itu tidak wujud dlm ruang udara d dalam bas...hidung aku menghembus²,spt lembu yg kelaparan..sukarnya mnjelaskn keadaan itu....

ya,benar..tepat sekali....itulah aroma yg paling glemer d seluruh dunia...aroma kentut...yes,sumone is farting in the bus! arghhh,sape pulak yg mlepas nih!! haram jadah,mmg masam!! bau yg sangat tebal..memang menusuk hingga ke pangkal jantung..ARGHHHHH!!!!

aku hanya mampu mnyumpah² dlm hati..mmg *%^*^#$^%()&^%$!! aku tgk 2 orang akak depan aku mula mengibas²..mamat seblah aku neh leh bantai tidur lak.idung kambing kot.mata aku melilau², cuba mengenalpasti suspek penjenayah antarabangsa itu,namun hampa..
oleh sbb aku duk blakang skali aku leh nmpak semo orang...hampir separuh insan kt depan aku ni duk mngibas²..mungkin udara haram itu x sampai ke depan,thats why orang depan² sana macam rilek saje...

hampir 10minit berlalu barulah aroma itu hilang...........

aku baru berkira² utk mnyambung mimpi yg trgendela, skali lagi sistem pernafasan aku diganggu oleh flatus yg sama!! wtf?!!! (sila rujuk tajuk di atas,ia tidak bermaksud utk mencarut mahupun mengguris mane² pihak)

bau die memang *&*&^_#*&!^_#.............!!! naik hijau muka aku..the farter must be sumone who ate too much eggs...%^&@#$%*&^..siyesss,aku mmg nak muntah ngn bau yang &%^*&+&%^$^@ itu.....dahla dalam keadaan yg berhawa dingin,tertutup dan agak sempit...$%*^*$*^*$*$^$%#!!!!!

maka, trkeluarla dr mulut aku.."bangangg,sapo kentut!!"...akak depan aku lagila,mula membebel²,memarahi 'the farter'...kalo the farter x pekak, mmg sah die akn dengar bebelan akak tersebut yg agak panjang...

aku mngambil sweater aku lalu menutup idung dan muka sambil mngibas² kasar ruang udara tanda protes..beberapa lagi mangsa keadaan turut melakukan aksi yg sama..aku rasa si pengentut itu pun for sure buat² mngibas jugak,cover line..

bas transnational itu terus meluncur laju,sikitpn tidak terganggu oleh kentutan si pengentut...

aku sangkaan musim ujan di grik,rupanya panas terik.aku sangkaan si pengentut sudah insaf,tp tidak rupanye...

ape lagi yg mampu aku katakn...sungguh xbersopan, tiada tatasusila, tidak berdedikasi, tiada timbangrasa, tak berhati perut, melampaui batas kemanusiaan, melanggar hak asasi manusia, mencabul kehormatan alam, tak berdaya saing, x de sifat kepimpinan, x belajar sejarah, x pandai math, xkenal huruf, xsekolah, xbelajar punyaa budakkk!!

tetiba aku trperasan sesuatu...eh...??

utk beberapa saat,seperti hanya aku yg mnghidu bau itu...beberapa detik selepas itu,barulah trdapat riaksi serentak dari akak 2 orang yg kat depan aku..juga orang yg duk sebelahnya...ini bermakna...............!!!!
aku menjeling tajam mamat kat sebelah aku!! memang sah! die tidor sambil tersenyum!!! mungkin die dapat merasa jelingan maut aku lalu die terjaga lalu buat² mngibas² dan mngerut² dAHI....

plastik! mmg nampk sangat lakonan itu...yaa,muka orang bersalah...aku kenal muka itu...

kuang hasammm!! makin hijau asenye muka aku nih...dahla masam gile.siyes macam taik.nak muntah aku....tp xtergamak lak aku nak sound die...kang die malu lak..xpun die sound aku balik,hushhhh...maka aku hanya mampu menghadiahkn jelingan paling tajam sebelum menarik sweater aku..

hampeh punye manusia..nak je aku hempuk ngn kerusi..xdek kesedaran sivik langsung..kalo ye pun sakit perut, xkn dalam bas kottttt!!!! tahan aaa brader..tak exercise ke ko neh..ye aku tahu kentut bagus utk kesihatan,but not in the buss,ok??!! tolanglahhhh....!!!!!!!!!!!!!!!!
aku lagi rela kena fire..................

13 comments:

^coco^ said...

alala~
ciannyew die..ahahhaha~

heaDshriker said...

i had exactly de same experience lik u but diff location.. dlm cinema.. mcm haram je.. yg dok sblh is bapok.. mle2 ok je.. afte 30mins cmtu tbe2 tebau sst yg sgt menjijikkn..ok lg.. then afte 5 mins bau lg.. da la tgah tgok cte congkak.. bpk x seramnye...n i did de same thing lik u.. bg jelingan maut je la.. kalo sound kang, skali die tibai pebgsan lak kang..tenage die mesti kuat punye.. haha...

myatiqah said...

coco:
tulah,cian aku..hampeh giler prangai.

yati:
haha..ko jgn..die tibai ko mau cium lantai gak..tp ade sound effect,auuwwwwwww.....

iJaM said...

kentut punye cite blh wat 1 post yg pnjg yek~~
impressively outstanding!!
hehe.. Jgn disalahkn die. Maybe die xttahan sgt tuh. TERlepas kt ctu. xdapek den nk nolong.
ekekeke~
pape pon cayalah mamat tuh!

HuMaIrAh said...

salam tiqah ngan BF (sori tak tau nama)

apa khabar ? dah habis study ?
My Hubby pakai tau wallet yg u all bagi tuh..ingat u all slalu nampak wallet tuh.

Take care.

ila ni said...

chupp chupp!
tiqah islah ko ni eh? tiqah bulu mato pjg eh? haahaha

ila ni said...

e'eh maah2 memori short term sket. skoloh pon duk tukar2 maso kecik tu gak hahaha ingt dh sero tiqah mana so nih..ingt2

myatiqah said...

huk alos...bru duk 'blink'² mulu mato...mulu mate i pon pjg ape...kakakakka...yola,ayoh mu lebih kuingati...kimsalam kt chekgu mat nor yee...
ritu mcm jupo die kt orang meleh lembu,kt masjid baung..tp xdan nk g tego..org rmai ngat..sero mace cekgu dh..huhu

myatiqah said...

ijam:
kalo takat sedas dua leh jgk aku maafkn..ni berdas² die bagi..spjg prjalanan..ne nak tahan ngn bau kentot die tuh..xsopan gile.

puan umai:
bf yg mane ni puan..saye pn xingat name die.kekekeke
alhamdulillah sehat..puan pn take care kt sana..
kak yaya smkin mnunjukkn sifat² ke'kakak'an die,sweettnyeee...mcm saye...hahahaha
kim salam same en.naj n pelok ciyom buat jiha ngn jida.

NasMen said...

tahniah..
dapat gak aroma dlm bas tu kn..hehe..
kre ok r, exercise hidung tu..heheheheheh

jalak lenteng said...

takkan nak tahan tikah??..

myatiqah said...

agak² aa..spjg jln ni..kalo bau ala kadar leh aku consider..
tp bau die mmg mlemaskn..mcm duk dlm asap..
lenkali nk naek bas jgn mkn telor..

~miE_kEr~ said...

wakakaka..
ko cube nikmati btoi2..sdap tu..
hahahahahaha...