Monday, January 12, 2009

Say No to R0k0k

Perokok (bukan perogol..walaupn bunyi agak same..) ialah orang yg menghisap rokok...tp perokok leh jgk dianggap perogol kerana telah mencabuli kebersihan alam sekitar tnpa alam sekitar td merelakannye...so konsep die same je kn?lebih malang lg,perokok ni tnpa sedar atau tidak turut 'mencabul' kesihatan bukan shj diri sndri tp org² sekitarnye ngn asap rokok tu...
http://bahayarokok.blogspot.com/

nape aku bercerite sal perokok d cni...?sebabnye hari ni aku trima emel tang bahayanya merokok..beserta ngn gambar jantung yg berkarat..rasanye ramai yg tahu bahaya merokok ni, tp masih rmai yg memilih utk menjadi perokok...sebabnye?macho?ketagih?stylo?
sayangilah paru-paru anda...dan orang² berhampiran anda...

dalam family aku sndri ayah ngn abg aku adelah perokok tegar..tp ayah aku xpnh la plak aku tgk smoking dlm umah..kalo die nak smoke, die kuar pi maen jauh²...walopn aku kurang brsetuju ngn sifat perokoknya itu,tp sbg anak aku harus mnghormati jiwa ayah aku itu d samping menasihatinye scara trbuka atau halus(smbunyikn lighter or amek sbatang rokok die buang tnpa disedari....)


di zaman malaysia serba boleh ni, jgn ingat lelaki shj yg ketagih merokok..kaum hawa turut sama terjebak dlm aktiviti pncabulan hak asasi alam sekitar ni....x pecaye???

................
...........
......
....
..
.
.
.
.
.
.
identiti dirahsiakn...hehehehe
AKSI INI DIBWH PENGENDALIAN PAKAR.
JANGAN TIRU AKSI INI DI RUMAH MAHUpn DI PUBLIC AREA..

5 comments:

heaDshriker said...

perokok ni mmg degil.. normally lelaki.. dieorg x sdr yg merokok tu mbzirkan duit.. pastu ble kte shopping bsg plak.. pdhal sme je... rokok tu da la bwk pnykt.. cbe kalo bli baju.. leh gne byk2 kali kn.. hahaha...

jalak lenteng said...

hawaw same kan rokok ngn shopping..mane same..perokok pn shopping gak..hahahaha

pasal rokok no komen..

myatiqah said...

yatie:
btol..btol..
dierg bising sbb mls tmnkn...kalo lepak lme2 smbil mrokok ngn mmber² xpe...sib MQA aku xmrokok..hihihi

jalak:
mmakai bju yg bru dibeli smbil merokok xkn same ngn mmakai bju baru dbeli tnpa merokok....

Muhamad Fadhlan Ramli said...

haha....merokok membahayakn kesihatan..shopink merancakan ekonomi...rokok=bakar duit>paru2rosak>sakit>mampus

myatiqah said...

oit..jgnla doakn mereka cm2..kueng hasem ko..doakn je mereka² dpt berenti mrokok & mulekn gaya idop yg lebey sehat.aminnn