Monday, January 5, 2009

Shopping

Shopping atau membeli belah juga dapat dikenali sbg membeli barang dan membelah poket...
ia juga sinonim dgn pengeluaran wang ringgit yg mlampau² tnpa disedari dan mngakibatkn poket menjadi kering sekering²nya walopn skg ngah musim tengkujuh...

Aku rasa shopping ni berhantu sebenarnye...walopn dah bertekad nak berjimat siap sedia ngn list lagi nak beli ape n ape,tapi still jugak trlajak barang selai dua terbeli barangan di luar senarai dalam keadaan separa sedar..persoalannya,hantu jenis apekah yg bersalah lam hal ini....

Pada suatu hari iaitu hari ini aku dan sorang jejaka yg agak susah di lihat d waktu malam kerna faktor warna kulit(tp giginye sgt putih..walo kulitmu gelap,tp ggmu tetap mnjadi pojaan hatiku....) ngn 2 orang lagi manusia telah mmbuat keputusan utk membeli belah di TESCO MERGONG, alor setar,kedah..kununnye hanya nk mmbeli barang keperluan tapi akhirnye terbeli barang keinginan di luar batasan...

namun ats faktor aku berpuase rini maka mase yg diabeskn utk bershopping dpt dikurangkan..tambah pula,jejaka pojaan hatiku atau dikenali sbg LAN (skg krajaan da tukar jadi MQA- Malaysian Qualifications Agency- http://www.lan.gov.my/) mahu singgah seketika di umah kakaknye utk ambek gitar kapok yg da putus urat perot tu..(sebenarnye Lan xde kena mngena ngn MQA...harap maklum..)

Bercakap psal LAN atau MQA ni,teringat lak aku kat UniMAP ni hanya 2 kos je yg dpt MQA ni..iaitu Kejurt. Microe ngn Kejurt. Computer...maka,harapan aku smoga uniMAP ni bolehla apply lagi utk dapatkn pengiktirafan utk kawan² aku yg laen...aminn...
dengar crite ritu da ade apply utk cos ape tah aku da lupe..rmai aku tgk dak² junior kna gi interview time2..siap ngn banner besar² lg kt dpn kwsp itu...tp smpai skg diam seribu bahase je,ntah dpt je x ni..hurmmm.....(tido jap..............)

Antara barangan yg sempat aku capai rini adelah earphone yg ngah aku guna ni la...da siap testing² da..da call kawan aku umah depan via skype..berjaya nmpaknye...heran jgk aku..sblum ni aku ade jgk pkai mende alah earphone ni tapi mic die xpnah dapat function ngn baek hinggalah hari ini...adakah aku yg bersalah dgn mncucuk kabel earphone ini d port yg x sepatutnye...ntahla,barang da lepas,biakan ia berlalu...skg ni aku da boleh menikmati kemajuan teknologi brkomunikasi tnpa perlu bayar bill or topup(walopn aku jauh ketinggalan dr member² aku yg da lame pkai mnde ini...oh,student engineering kah aku.....)

Apepun yg pasti pengalaman shopping di luar batasan ini pasti akn berulang lagi utk kali ke banyak kali ke ape ke...aku yakin ramai lagi insan² di luar sana yg mngalami nasib spt aku ini...harapan aku,smoga aku dan mereka² ini akn dikurniakn satu azam dan tekad yg lebih kuat utk mnyahut cabaran insflasi sifar...malaysia boleh! (emmm....................eh,trtido lagi)


7 comments:

NasMen said...

tahniah2..dh slmt r wat blog ye..hehe..
g jalan2 nnt, ingt2 r budak kecik ni..
~NasMen~

myATIQAH said...

nasmen...nasuha otromen.....bile kamu nk rasmi blog kamu...

jalak lenteng said...

slamat datang ke arena blog..lawak la plak aku bace entri nih..

myATIQAH said...

hehe tq

lanshaari said...

yela...MQA pun MQA la.. (pasrah)

heaDshriker said...

haha.. ble bshopping mmg gitu.. x henggat dunie.. bkn anda sorg tp penyakit ni mmg ade kt sume org esp pompuan kot...

myATIQAH said...

haha tau xpe...ade bodigad sorang pn same je..bkn nak ingtkn,tp mxm die je yg lebih...hehe