Tuesday, February 1, 2011

Nice & short not-so-weekend

Weekend yg pendek tapi menghabiskan banyak duit. Weekend ke? A quater day of Sunday ngan half day of Monday tu kalau ikot consideration aku, mmg weekend la. Apetah lagi kalo Poklan ada skali, terbaek punye weekeng.

Tak plan pun Poklan nak datang cni, smonya gara-gara aku yg haramjeddai buat perangai. Perangai ape, mari kita tolak tepi cerita tragis dan sadis itu. Hamek ko dia datang teros rase bersalah, malu, segan, happy, excited, melompat² cecah siling, geram, nanges. Kah3 bercampur-baur.

Let just say apa yg belaku (kecuali keharamankejeddaian aku tu) adelah ketentuan. Sesampainye Poklan kat Kulim, dan² tu jgk kete die rosak. Rosak time nak masuk parking giant plak tu. Pandai Bibah pilih spot, sayang ko Bib. Sib baek la rosak kt Kulim, kalo kt tgh² hiway tu cmne gayanya. Aku jugak yg risau nanti. Siyes risau ok.

Dahtu aku pun tryla kol member² kot² la ade yg terer bab² kete ni. Hampeh sorang pn xangkat phone, tgk wayang la, merendek ngan bini la. So kami pun buat keptusan drastik utk pegi karoke seround dua sementara Pak Guard tu memikirkan jalan penyelesaian utk Bibah. Dah karok 2,3 round, aku msg la ecah a.k.a housemateku & gtau masalah. Penyelesaian dia; datang sambung berkarok 2 round lagi ngan aku. Dah abis suara barula teringat ade kereta perlu diusahakan kelancaran perjalanannya. Tapi sebabkan da malam, mane la nak ade mekanik buat overtime kan. Call hotline Produa pun macam call adik aku je tanya pasal kereta. Apepon xtau. So balik umah tdo jela. Eh, Poklan mestila tdo umah si scandalous Ecah, bukan tdow umah kami.Hahaha

Esoknya, aku amek halfday pegi Giant tu balik tengok condition Bibah. Before that, Poklan da pegi Perodua center sbb kete dia ade warranty lagi. Tapi mcm biase punye servis yg mintak carutan la, ade die kate skg xde mekanik & die suh Poklan mtk tolong member tolak dulu kete tu dtg ctu or call mne2 kedai suh towing. Wadehel xsekolah ke pemberi cadangan xbernas tu...

Poklan bengang² datang amek aku, pi cari bengkel. Xyah cakap banyak, tokei tu suh sorang pekerja dia ikot kami pi jumpstart Bibah. Tapi bateri Bibah mmg dah kong, agak sukar jgk nk jumpstart dia. Main² ye Bibah. tapi da name pn mekanik mstila dia tau kn, bkn mcm mekanik Perod tu yg repair kete pun nak pakai kemeja, tupun reti tukar minyak itam touch cikit2 kot. Haha terkutuk plak. Bulan Jun ni major service kete aku, jgn macam² hokeh.

So melayang la RM250 beli bateri baru utk Bibah. Mahai betol bateri ko ni Bibahhhh oiiii... Org kate utk mereleasekan tension adelah bershopping. Maka aku ngan Poklan pun menuju la ke syugra shooping kt Penang. Setel hal hantaran, tinggal satu je lagi barang utk Poklan. Poklan beli kasut je utk aku (je?) yg mane aku rase aku da cipta rekod dunia sbb pilih kasut less than 5 minutes aku masuk mall tu. See, 5 minit masuk mall, bkn masuk kdai kasut. Sape suh kedai kasut yg diidam²kan duk depan entrance kan.. kehkehkeh... Tapi apesal kasut laki lagi mahal dr kasut aku. GRRR xpuas hati. Tapi betol² da jatuh cinta ngan kasut dia. Rare. Pejam mate je mase bayar,tahan napas skit, ok dah settel.

next destination, next month punye checklist, cari goodies plak.

3 comments:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

aku tahu siapa member yang sibuk merendek dengan bini tue.wakakaka

HEMY said...

nak kawen eh?moga dimudahkan ye. laki kasut mahal sbb kami pakai bertahun

myatiqah said...

razi-sape?hahahaha

hemy-harapnya bertahunlah pakai tu..hehehhe..thx