Sunday, February 27, 2011

102 days and 101 lists to do

First of all, my big bro are getting engaged~ congratulation to him. Akhirnya jumpa jugak si jantung hati =)

Misi seterusnya, nak decor goodies bag. Ok berangan. Goodies bag pon xbeli lagi. Well ekceli da booked ngan ex-b2b Eyanne sbb ngan dia ada byk lagi stok lebih. Why not aku beli ja ngn dia kan. Not a proper paper bags, it is brown mekdonald punya paper bad. Plain and brown. Xdak bunga-bunga which i loved it so much. So utk tidak menampakkan ke-plain-an goodies bag tu, aku gogel skit cmne nak decor ia.

And found one simple yet interesting decoration by http://oleolemanis.blogspot.com.

Tapi masalahnya skg, sapekah yg super duper rajin nak buat reben tuh. TQ tags da boleh tarik napas lega, da confirmed and deposited kat kedai kad kawen. RM150 for 1000 keping stickers, quite reasonable. HUhu yeke? Tupun lepas aku paksa-kerah-pujuk Poklan supaya bargain orang tu. Harga awal dia letak RM 250 utk sticker shj. CIttt..mahal kot.

Ok utk reben ni macammano gaya? Aku on the way nak boook muffin utk letak dlm goodies bag tu, which mean kna last minute punya balutla xkan nak balut awal² basi kang muffin tu..

Final decision, reben tu xyah ikat tapi gam je.. That brown paper bags tu akan distapler je di akhir nanti. Bulih?

Kaler reben plak aku assorted ikot jenis; rombongan, members, sedara mara and others.. Oh ade 4 kaler ke nanti.. Pengsann nokkkk~!!!

1 comment:

PurPLe LaDy AiFA said...

xyah riben tiqah. seriously, riben2 bazir duit. kecuali kalo beli riben kat kedai borong din