Monday, March 23, 2009

Alien vs Predator

Petang tadi sewaktu aku nak gi makan kat cafe macik tengah, (ex-cafe baen), aku memutuskan utk melintas padang bola shj. Malas nk jalan jauh, lalu la jln 'potong-pendek'. Aku tengok padang bola xmacam padang bola sgt pun. Adela mcm padang pasir separuh, padang rumput setengah paruh, dan selebihnya padang jarak padang tekukur.

Setiap kali aku berada di tengah² padang bola, ade semacam perasaan aneh dlm diri aku. Dari dulu perasaan aku ni. Adakah sebenarnye aku dilahirkan sbg pemain bola sepak handalan dunia? Adakah sepatutnya aku mnghabiskan waktu muda aku sbg pemain yg digilai ramai? Ok, tidak. Aku perempuan sebenarnya. Itu cuma angan-angan yg x ade kaitan ngn cita-cita aku.

Berbalik pada padang pasir td, kali ini perasaan aneh itu lebih aneh bila melihatkn tapak-tapak peninggalan yg berbekas di atas pasir-pasir itu. Tapak kaki yg tidak dikenali, berbintik empat!! Nak kate kaki kambing, seingat aku kambing ada tiga je.. Eh yeke? Akupun dah lupa. Lagipun x penah aku tengok kambing-kembing berkeliaran di atas padang tu. Petang-petang ade, tapi itu bukan specis kambing, aku yakin itu. Aku juga amat yakin tu bukan tapak kaki kambing, ayam jauh sekali. Besar jgkla... banyak pulak tu.. Penuh kat tempat pasir tu..

Aku teruja nak mengkaji, tapi disebabkn perut dah lapar terpaksa aku batalkan saje niat ingin tahu tu.. Aku syak tapak itu ditinggalkan oleh makhluk yg ingin menakluki bumi ini, sbg satu amaran. Sampaila skg aku masih x dapat reveal jenis makhluk yg meninggalkan tapak itu. Aku rase mcm Ejen Mulder dlm cite X-file plak.

Adakah kampus aku akan diserang nanti? Oleh alien? Beberapa hari lagi akan ada IMT-GT kat sini. Seluruh pelajar dari seluruh negara termasuk Thailand dan Indon-nesia akan berkumpul. Mungkinkah alien memilih tarikh itu supaya lebih ramai mahasiswa dpt diserang sekaligus?

Tolonglah alien, tunggu sampai aku siapkan report FYP aku dulu, submit & dapat markah utk itu. Seranglah sehari sebelum tarikh final exam kami, iaitu 20 April 2009. Aku harap dgn capaian internet yg agak lembab ini, En. Alien masih dapat membaca msg penting dr aku, wakil bumi.


Alien vs Predator (boleh juga dibaca sebagai: FYP Vs Pelajar Tahun 4 atau bacela sbg mane yg korang suke.. aku xkesah pun..)

5 comments:

jalak lenteng said...

ko jgn mengarut bley x?..itu tapak kaki lan..x pon gigi apek..tu je aku leh cakap..haha

myatiqah said...

aku xmngarut,xcaye g la tgk..
eh,xkn gg apek, smpai 4 nie...ke gg ko yg lg 2 tu...tp gg lan pn boleh juge..mcm same je....HAHAHA

...pUteRa_kATaK™ said...

ap yg ko mngarut neyhhh... adakah disebabkan fyp ko tu?? isk3, kesian... blanja ak pizza la woi.... asyik ak je blanja.. ape kes!!!

faza said...

FYP = HORROR


=p

myatiqah said...

oit..ok adik²..jgn trpengaruh ngn entry ini..FYP tidakla sesukar spt melawan ngn alien..
(eceehh,baeknye aku tipu korang,fyp mmg ssh nk mampos..abeshla korng.hahaha)