Tuesday, February 17, 2009

My Precious.. My Love

There's no best words to describe she. She is the very best buddy of mine. She is a good adviser, a good counselor, a finest companion, a severest critic, a great image consultant (unfortunately i am not an up-to-date type of person. Then, there goes, my sisters take the advantages to buy lots of new dress and clothes every shopping time.. Well i dont really care... bla,bla,bla and all good things bout her. She is my mother, yeayyhh (big applause for Marsita Omar Fauzee..) There, it should be me who should appreciate, feel grateful that I am her daughter.. Yes, i am.. Very proud of it.

Just now she gave me a call. Its a routine for her to always counsel me about everythings. I can talk to her about everythings, seriuosly everythings. Why seriously? bcoz i can't put myself together for just a second to let her know if i get high marks in my test(seldomly), someone is bullying me(Azlan is the main play), my FYP progress run well today, berat saya dah turun, saya baek² hari ini, i miss u, selipar saya putus LAGI or ...(emm,ok..Its only a good-things-to-hear-and-aahhh-ohhh-im-proud-of-u-kakak-or-its-not-that-bad things..)

Plus,.. Mak.................nak wit.......... (muka bersinar² + suara kesian nak mampos)

Its a bad feeling to ask her money at this age. 23years old niiee (belom lg,22++ br,ok?).. Orang lain dah bagi duit kt mak bapak, aku still lg menagih kt mereka. But what can i do.. PTPTN ckup² bayar yuran yg maha mahal tu je.

Yet all that, im still a 'doog' (instead of good) daughter. huhu.. Sometimes when she ask for help or tolong lipat baju jap, tolong ajar adik buat math, TOLONG ttup tv n G MANDI (jam mnunjukkn pkul 12tghri-biasenye trtangkap pada weekend sbb mak aku keje.haha), tolong jgn kaco adik n buat die nangis, im sure sometimes i do make a face (muncung pjg sedepa).. Kadang² tu boleh kuar 'aaaa', jap, 'kejap je lg', 'ok2,siket lg nie'.. thats aaa-uuu-ooo are sort of 'anak derhaka' aite?Even when she awoke me to solat subuh, punyala liat nak bangun. Haihh........... Oh, i really didnt mean that. Im so sorry, mak. huhu

My mom sangat pentabah orangnye, yes dia mmg garang n quite sencitip(hehehe.....) tp garang dia brtempat. sape suh malas², sepah² mmgla kena marah. She know how to advise me on love, study, friendships, life, dunia dan akhirat, attitude, hate, future, past, finance, berjoli so on... She's the best at everythings. Haa, she's a best cooker ever. Yeah of coz, she'a a mum, n she's my mum.

I hope someday I'll be able to pay her jasa by being a good daughter, have a good life, be happy all the time, be a solehah (insyaallah), n of coz, i'm so intend to make her happy, to make her proud of me, so delightful to have me as a daughter. My ayoh, too. N ayah saya sgt penyabar orangnye..hihi..

My always song for them
"saya lah permata, anak kesayangan,
kebanggaan ayah dan ibu,

Saya dibesarkan dgn kasih sayang,

hanya yg terbaik untukku..

Menjadi harapan

di masa hadapan,

sayalah anak yg cemerlang"

[clap..clap..]


I'm pray longevity & happiness for both of them. May Allah bless our life here and after.Love u lots..

'asam garam gula cengkih halia kehidupan'..my mother lesson

Pemandu berhemah.

5 comments:

Pengembara Sepi said...

siapa saya biarlah rahsia...can i stay follow ur blog?

myatiqah said...

uih misterinye..
emm bleh je..xde pe yg istemewa pn..istemewa ke istimewa?
nway tq for following this blog..

~Pengembara Sepi~ said...

bukannya apa..seronok follow blog yg aktif ni...tu gamba kat mana tu?

tasha_blur said...

heheh..pengembara sepi yer.....keh3....cik kecheq...i luv my mum too....hik3...cik kecheq selalu komen tp lalu depan cek x tego pun...huhuu....sedih2

myatiqah said...

pengembara sepi: gambar yg mane neh..byk gmbr neh..

minah blur: hehehe cik blur,mahap le..aku tgk ko tetibe aku pun jadi blur² jgk..so dlm keadaan blur, aku xpat mnegur kau..huhu
hahaha..sowie wey, aku kn rabun, titik tumpu aku trfokus ke dpn je, tidak ke kiri dan ke kanan..maaf ye..huhuhu