Tuesday, June 9, 2009

Sirap limau ngn limau tanpa sirap, mane lebih sedap?

Nak ke tanak? Kalau nak, banyak mende yg aku akan hilang. Kalau tanak, banyak mende yang aku xkan dapat. Aik, mcm same je.. Lain lah wey. Tengok ini..
Hilang = ghaib perkara yg kita dah ada. Mcm kehilangan Amran. Hmmmm
Tak akan dapat = perkara yg belum kita ada dan xkn ada.
Ok ada faham murid-murid sekalian? Kalau paham aku tayah pikir pjg, aku apply je KPLI ngn DPLI smpai dapat, jadi cekgu je teros.

Semalam aku pi interview INSEP. Apejadah tah INSEP, kalau nak tahu sila google sndri. Jgn malas sgt. Pendekkan cerite dapat la INSEP tu. Dah dapat tetiba aku pulak rase batu belah batu betangkup, xtau nak pegi ke tak. T*ik die tanak pegi, aku dah confirm kn dah. So tgh menyedapkan hati sndri dgn mewujudkn sebab-sebab yg positif nape aku mesti pegi. Sebelum itu, mari senaraikan keburukan dan kebaikan yg aku akan dapat sekiranya aku pegi.Hoho

Keburukan:
1- Bakal kehilangan kasihsyg dan perhatian depan mata dr ibubapa
2- Bakal merindui belaian seorang ibu memandangkan xsampai sebulan duk umah..huhu ampunkan anakmu.
3- Tidak mampu utk bangun seawal 12 tgh hari lagi.
4- Tiada lagi istilah shopping sakan di hujung minggu. Girls day out no more T___T
5- Tiada lagi tayangan ulangan movie yg membosankan
6- Wang saku mingguan dihapuskn (akan ditimbangkan kemudian..kn kn? hohoho)
7- Kekurangan makanan yg mencukupi dan berkhasiat
8- Cost of living yg amat tinggi walaupun utk org yg rendah
9- Terikat utk 15 bulan. Wohhhh lama gilerr
10-Perlu menjadi lebih dewasa dan matured dan poyo. Oh yekahh??

Kebaikan:
1- Dapat elaun RM kurang seribu sbb kena tolak duit umah sewa. (kebaikan ke?)
2- Dapat menimba ilmu sebelum bergelar jurutera
3- Menjamin kerjaya, menjawin kewangan, menjamin perkahwinan lebih awal. Apakahh??
4- Leh mngurat engineer dari industry yg dtg mengajar
5- Berdekatan dgn Encik Mohd Azlan. Uii sapo tu mak aih.. Kahkahkah
6- X dapat fikir.
7- X dapat fikir.
8- X dapat fikir.
9- X dapat fikir.
10-X dapat fikir.

Maka kesimpulannya? Xyah nak simpul-simpul, nak tanak aku kena pegi jugak HUHUHU T___T.

14 comments:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Hahaha...poyo jer.Weyh...aku dah apply gak.

Ervina Razali said...

nk apply gak ley x??
nk dkt ngn en razi..
hihihhi

tiqah said...

woh bgus2..leh aku paw ko nti.leh kn cik ina?haahaha..
ina pn applyla jgk..leh aku paw 2-2..
MU-HA-HA

jalak lenteng said...

aku leh x?

myatiqah said...

leh ape?utk dipaw aku ke?mstila leh,aku amat alu2kn..haha
apply je..kalo dpt leh sme2 ngorat tenaga pngajar d ctu..korang kn gay.

Mon said...

Oii..Kurang bahase tol la ko ni men sebut gay2.Jadahnye..Ooo..Byk cntik cik enon muke ko tkah eh.Smue org skali ko pow.Anyway..gdluck utk sesi pembelajaran baru yg sgt2 masuk dgn bidang ko.Doa-doa la tuk ak,lan ngan diana sehat sejahtera keje kat bawah tanah nu ha.Da la line xde.Ngengade..
p/s:ak arap2 ko dapat kengkawan pompuan sane yg de transpot and satu way ngan ko.Nanti leh tumpang dorg..ko bayo duit mnyak je la bulan2..

myatiqah said...

kekeke..ilekla cik mon,jgn emo.taula da dpt keje gaji beribu-ribu.aku sesak nti korang bertiga aku cri dulu.hahaha

yela aku pon berhrp ade insn utk dipaw nti.sbb skg xtau lg sape yg dpt gk ctu..

ikaika said...

yawww, ni ika HAHAHHAHAHAHA

myatiqah said...

yaww bdak kecit ikah, pg stdy la kamu.esok da start skolah kn?maafle kamu xdapat nk ikot kami2 pg genting nnti ye...hohohoho

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

pegi ambk award

nasmer said...

ape bezenye ngan gems ek??

lan said...

ooo...sumer orang die nak paw...xkire plak orang2 yang nak paw die..haha..

myatiqah said...

nasmeer
mcm da tlmbt je aku nk xplain kt cni..ko da pg kn?1 klas ngn mmber ksygn ku, cik diya..besh x gems?
beza yg ketara adelah gems lbih pd mngmnt ngn comm skils.
insep blajo blik woh..aku nga wat design ic skg ni..huhuhu

lan:
sape nih nk paw2 org nih..hahaha
bile nk dpt gaji cik mok?

Eima Jer said...

babe..
congrat!~
=)