Thursday, August 6, 2009

Bermain dgn magic

Ini kisah benar. Kisah ini sudah lama berlalu, lebih kurang 15 tahun yg lalu. Eh jap kalo 23-15 berapa ek? Xtau lah 15 tahun ke, 10 tahun yg lalu ke, yg penting time tu aku umur dalam 6, 7 tahun. Ohh da kantoi umur aku di situ. Bagi setengah golongan umur adalah perkara sensitif dan rahsia, nape ek? Malu nak ngaku umur ke hape? ntah pape.

Eh siaran tergendala.

Ok sambung cerita kisah benar. Tapi ni bukan cerita kisah benar yg ade penimbang kt tv3 tu,apetah, neraca hidup kot. Xdela setragis kena tipu ngn ahlong ke, kena raba ngn bomoh ke hape ke..

Masa tu kiterang (kami adik-beradik) dijaga oleh seorang akak rock yg diberi nama Kakna. Aku ingat lagi name penuh die tapi tamaula interframe die kt cni.. Lagipun die da kawen, xbaek...

Pada suatu hari Kakna buat magic kt aku ngn abang aku. Aku yg suci dan murni time tu sangatla kagum ngn magic jalanan tu.. Dia mampu mghilangkan duit syiling or butang baju- masuk ikut mulut, kuar ikot telinga. Ok, adik-adik,, magik x?

Oleh kerana time tu aku belum trdedah ngn dunia luar, maka aku pn percaya la duit syiling tu mmg mampu mnyusur kluar ikot saraf-saraf badan kite. Maka x lama lepas tu aku pun nak tunjuk terrer kat abang aku... Jeng, jeng, jeng...

Persembahan bermula, aku pun amek butang baju yg ade 4 lubang tu, tunjuk kt abg aku, then masukkan dlm mulut.. Gulp.
Mak aihh, susah jugak telan butang nih. Pastu aku pun try la korek-korek telinga aku, smbil mmbygkan butang tu akan keluar (mngikut kate KakNa, kite kena bygkn ia akan kluar, maka ia akn kluar)..

Tapi malangnya sampai skg butang tu x keluar-keluar. Kalo dah kluar pn mgkin aku xperasan.

The End.

6 comments:

~Pengembara Sepi~ said...

spesis apa la ko ni mkan butang

idap said...

salam... bole tunjukkan lg magik tersebut? ahahaha

lanshaari said...

hahhahaha...adeh2..asal la g telan butang tu..kompem da kuar jadi t*** da..hahaha

myatiqah said...

pngemabara- specis yg jarang ko leh jmpe..ahaha

idap- blh2...tp kali ni kena telan mndee laen plak, spt contoh pizza ke, kfc ke....

lan- ape t***...hahaha

mON said...

Ko kecik² mesti banyak minum ngan makan bende ade semut hitam byk kan..Sebab akal ko cam semabal lak da ak tgk kecik² dl leh caye ngan mende² gtu..Agak nye kalo ak kate ko telan selipar pas2 leh klua spenda pn ko caye kan kecik² dl..

myatiqah said...

ko ni mulut mmg xde insurans...ko bajet ko kecik2 dlu da bijak pndai aa??ko tu kecit2 da tgk cite format .3jpgg ape ggg ntah(spt kate jalak), tu yg mate mkin lme mkin sepet...