Saturday, August 1, 2009

One day is started with today and everyday...

Ok xde kena mengena ngan tajuk..Dalam minggu lepas aku pegi cc, nak print memacam hal konvo.. Dah lame xmasuk cc ni, smenjak unimap bagi tenet 22jam/day, tapi malangla aku bukan lagi student kt ctu... Sambung cite kat cc.. Then nampakla iklan yg tertampal kt pintu cc tu, Part-timer needed. Aku pun gatal-gatal tangan call orang tu. Alih-alih dapat, lagi besh aku leh masuk anytime aku suke..X ke besh namenye tu... Hahaha.. Obviously aku nak gtau yg skg aku nga wat part-time la ni, jaga cc... Hehehhehe

Senanye bknnye aku desperate sgt nk buat part-time ni.. tapi memandangkan khidupan aku yg dah berubah sjak mnyewa kt bandaraya anggerik ni, so aku decide nak tukar skit cara aku menikmati hidup..

Begini ceritanye.. aku balik keje or klas or wateva related [Ha.Ha] dalam kol 5, sampai umah kol 6 gitu.. Kadang lagi awal kdang lewat. Balik je umah pas mandi, buat ape yg patut sikit, kadang xmandi duk je 2,3 saat dah lelap. Pastu bangun2 dah kol 6 pagi. Xke naya aku nak bermimpi lame-lame tu.. Dari kol 8 mlm smpai 6 pagi, lame tu.. Penat la aku nak mngolah mimpi, ingat senang ke nk mimpi lame-lame. Tapi ape nk buat, dah bosan sgt, tdo jela kejenye.. Lagipun ada masa aku cuti weekdays & keje weekend. Dari aku buang mase terbongkang kt umah tu, baek aku cari duit.hehehe

Maka dgn itu, aku xlepaskn peluang keje part-time ni. Bukan susah pn so far, jaga cc, log-in customer, print, brdepan ngn customer yg xpueh hati, prngai mcm-mcm bla,bla... Die bayar aku 3 hengget sejam.. Okla dr aku tido pnat mngarah mimpi xde sape yg nk bayar aku pn utk 1 mimpi yg lagi besh citenye dr cite seram malaysia kt wayang tu.. Tapi aku jaga sampai 10 mlm je. Seram gak aku nk balik lewat-lewat, walopn cc ni kt bawah blok aku je, then jalan cross 2,3 blok..

So hari ni officially aku start keje sorang2.. b4 ni ade 2 orang yg jaga jgk, so aku lepak ngn dierang la, sorang bdak uitm sorang lepasan spm. Pagi-pagi lg die da belanja aku topup, air kotak ngn roti.. Hahaha, encik yg brkenaan, sila berasa jeles... Maybe sbb aku baru keje then aku asek buat muke blurr je kt die, lagi satu sbb die nk ngelat keje hari ni dan pegi hartamas ke ayamas ke apetah utk brjoli sakan dan mninggalkn aku d cni tnpa sokongan.

Kesimpulannya, aku amat xpecaye yg aku akn sgt rajen mtk keje pat-time ni.. Yela sblum ni sgt muka xmalu asek mngharapkn belas kasihan ibubapa je.. See, aku da dewasa skg. Kahkahkah... Rajen x anak mak ni? kekkkeke..

Agak-agak aku leh beli banglo sbijik x ngn duit part time nih? Hahahhaha berangan la kau. Sudah-sudah.

7 comments:

~miE_kEr~ said...

bgs2..
tp mcm mne ek ko nk handle dak2 sek skung yg ramai dok lpk cc je..hahaha

~Pengembara Sepi~ said...

gaji pertama blanja aku melo ais

tikah said...

mie: aah mmg ramai pom..aku hempuk je seko2..hahaha...

pngembara: wokeh no hal lah.

Fendy said...

cukup bulan belanja aku nando's

Encik Zulhelmi said...

ko mmg slalu xmandi kalo blk umah ek keceq?

mON said...

Quote "Yela sblum ni sgt muka xmalu asek mngharapkn belas kasihan ibubapa je.. See, aku da dewasa skg"

Rase nak penampo je muke ko denga ko cakap gtu.Ek eleh..Beso la sangat..cik ti la cik ti.

myatiqah said...

fendi: nandos's tu ape?xtau3...

zul: da biase dlu2 duk negara omputeh..kakakka

m0n: elehh jelesh ah tu..hahaha